Що робити, якщо пожовтіло підвіконня та пластикові вікна: вам допоможуть ці копійчані засоби

Читать на русском
Автор
Чим відмити пластикові вікна та підвіконня від жовтизни Новина оновлена 29 травня 2024, 12:45
Чим відмити пластикові вікна та підвіконня від жовтизни. Фото Pinterest

Пластик починає жовтіти через вплив сонячних променів та високих температур

Стежити за чистотою вікон важливо, оскільки це не тільки покращує зовнішній вигляд будинку, але й дозволяє більшій кількості світла проникати усередину. Однак, згодом на пластикових вікнах та підвіконнях може з’явитися проблема жовтизни, що псує їхній зовнішній вигляд. Щоб запобігти цьому, необхідно регулярно доглядати їх і використовувати перевірені засоби для чищення.

У матеріалі Apostrophe розказано, які засоби можуть допомогти впоратися з проблемою, не пошкодивши пластик. На прибирання потрібно всього 20-30 хвилин.

Чому пластикові вікна та підвіконня жовтіють

Пластикові вікна та підвіконня можуть жовтіти через вплив ультрафіолетових променів, які поступово руйнують структуру пластику та призводять до зміни його кольору. Крім того, на поверхні можуть осідати забруднення з навколишнього середовища, такі як пил, бруд та вихлопні гази, що також сприяє пожовтінню. Хімічні речовини, які використовуються в побутових засобах для чищення, іноді можуть реагувати з пластиком, викликаючи його знебарвлення. Високі температури й вологість також можуть прискорити процес старіння пластику, роблячи його більш схильним до зміни кольору.

Чим відмити пластикові вікна та підвіконня від жовтизни

Оцет та сода

Щоб очистити пластикові вікна та підвіконня від жовтизни за допомогою соди та оцту, дотримуйтесь цих кроків. Спочатку посипте жовті ділянки содою, рівномірно розподіляючи її поверхнею. Потім налийте трохи білого оцту в розпилювач і обприскайте соду, попередньо посипавши її на жовті плями. Залишіть суміш на 25-30 хвилин, щоб вона проникла в забруднення та розм’якшила їх. Після цього використовуйте м’яку щітку або губку, щоб очистити поверхню круговими рухами, потім протріть вологою ганчіркою і висушіть.

Перекис водню

Візьміть засіб і нанесіть на суху губку, потім протріть забруднені ділянки. Можна також змішати перекис із содою, щоб посилити ефект. В результаті реакції цих компонентів утворюється піна, її потрібно залишити на підвіконні та вікнах на 20 хвилин, потім прибрати залишки теплою водою та ганчіркою.

"Телеграф" писав раніше, як позбутися цвілі у ванній кімнаті. Допоможуть три прості засоби.