Позбавляємося плісняви у ванній: просто змішайте ці три засоби

Читать на русском
Автор
Як прибрати цвіль у ванній Новина оновлена 28 травня 2024, 19:57
Як прибрати цвіль у ванній. Фото 03-okna

Часто пліснява стає справжньою проблемою, з якою складно впоратися

Ванна кімната вимагає постійного догляду та підтримання чистоти, це важливо для нашої гігієни. Особливо швидко потрібно реагувати, якщо у ванній з’являється пліснява, через те, що це може стати джерелом проблем зі здоров’ям і зіпсувати зовнішній вигляд приміщення.

У матеріалі Gazeta розказано, як можна за допомогою всього трьох інгредієнтів подолати проблему. Їх легко можна знайти на кухні.

Чому у ванній з’являється пліснява

Поява плісняви у ванній може бути обумовлена кількома факторами. Зазвичай висока вологість створює сприятливі умови розвитку цвілі, оскільки грибок активно розмножується у такому середовищі. Недостатня вентиляція може затримувати вологу в приміщенні, що сприяє появі цвілі на стінах і стелі. Неправильне прибирання або видалення органічних залишків також можуть призвести до розвитку грибка, тому контролюйте ці фактори, щоб уникнути виникнення проблеми.

Як прибрати цвіль у ванній

Проблему можна вирішити без "хімії", знадобляться лише три інгредієнти: миючий засіб для посуду (2 столові ложки), перекис водню (1 ложка) та олія чайного дерева (20 крапель). Потрібно змішати їх, а отриману суміш нанести на щітку та обробити ділянки, уражені пліснявою. Залишіть суміш на 15-20 хвилин, а потім змийте чистою водою.

За допомогою перекису водню можна позбутися навіть самого стійкого грибка, він також допоможе зробити поверхню чистішою. А масло чайного дерева знищує спори й запобігає повторній появі плісняви, а також воно наповнить ванну приємним ароматом.

"Телеграф" писав раніше, чому не варто приймати душ під час роботи пральної машини. Ця помилка може коштувати життя.