Старий смартфон буде вам вдячний: де найкраще його зберігати, щоб він не вийшов з ладу

Читати російською
Автор

Старий смартфон може вам знадобитися

Сучасна молодь слідкує за модними тенденціями та постійними оновленнями задля того, щоб завжди бути у тренді. Тому в наш час люди досить часто купують смартфони новішої моделі. Раніше ми розповідали, чому під час розмови найкраще тримати телефон правою рукою, а тепер ділимося, де треба зберігати старий пристрій, щоб він не вийшов з ладу.

Будь-який старий телефон може вам знадобитися, навіть якщо ви вже встигли придбати новий. Тому варто дізнатися, де його найкраще зберігати, щоб він прослужив вам за потреби, а не вийшов з ладу десь на полиці. Про це розповіли на "Хочу".

Де найкраще зберігати старий телефон

  • Місце. Оберіть прохолодне, сухе, темне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Також не повинно збиратися багато пилу і вологи.
  • Температура. Найкращий температурний режим - від 15 до 25°C. Краще не тримати телефон при більше, ніж 45°C або нижче 0°C.
  • Вологість. Найбільш сприятливий рівень вологості — 20-50%. Не можна зберігати телефон у ванній кімнаті або на кухні — постійні перепади температури та вологість зруйнують ваш пристрій.

Умови зберігання старого смартфона:

  1. Перед тим, як покласти телефон у місце тривалого зберігання, його треба вимкнути. Таким чином акумулятор буде тримати заряд, а під’єднувати його до живлення не доведеться.
  2. Зарядити телефон треба до 50-60%. Повністю зарядженим чи повністю розрядженим його не варто зберігати.
  3. Якщо є захисний чохол, його краще зняти. Він може затримувати вологу чи тепло.
  4. Покласти телефон найкраще у контейнер з кришкою. Так ви вбережете його від потрапляння води та пилу.
  5. Періодично телефон варто діставати і вмикати. Так ви переконаєтеся, що він досі працює та не пошкодився.

Раніше "Телеграф" розповідав, який додаток видалити в телефоні, щоб заощадити заряд батареї. Він споживає багато заряду навіть у фоновому режимі.