Старий смартфон буде вам вдячний: де найкраще його зберігати, щоб він не вийшов з ладу

Читать на русском
Автор
Куди краще покласти старий смартфон
Куди краще покласти старий смартфон. Фото Freepik

Старий смартфон може вам знадобитися

Сучасна молодь слідкує за модними тенденціями та постійними оновленнями задля того, щоб завжди бути у тренді. Тому в наш час люди досить часто купують смартфони новішої моделі. Раніше ми розповідали, чому під час розмови найкраще тримати телефон правою рукою, а тепер ділимося, де треба зберігати старий пристрій, щоб він не вийшов з ладу.

Будь-який старий телефон може вам знадобитися, навіть якщо ви вже встигли придбати новий. Тому варто дізнатися, де його найкраще зберігати, щоб він прослужив вам за потреби, а не вийшов з ладу десь на полиці. Про це розповіли на "Хочу".

Де найкраще зберігати старий телефон

  • Місце. Оберіть прохолодне, сухе, темне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Також не повинно збиратися багато пилу і вологи.
  • Температура. Найкращий температурний режим - від 15 до 25°C. Краще не тримати телефон при більше, ніж 45°C або нижче 0°C.
  • Вологість. Найбільш сприятливий рівень вологості — 20-50%. Не можна зберігати телефон у ванній кімнаті або на кухні — постійні перепади температури та вологість зруйнують ваш пристрій.

Умови зберігання старого смартфона:

  1. Перед тим, як покласти телефон у місце тривалого зберігання, його треба вимкнути. Таким чином акумулятор буде тримати заряд, а під’єднувати його до живлення не доведеться.
  2. Зарядити телефон треба до 50-60%. Повністю зарядженим чи повністю розрядженим його не варто зберігати.
  3. Якщо є захисний чохол, його краще зняти. Він може затримувати вологу чи тепло.
  4. Покласти телефон найкраще у контейнер з кришкою. Так ви вбережете його від потрапляння води та пилу.
  5. Періодично телефон варто діставати і вмикати. Так ви переконаєтеся, що він досі працює та не пошкодився.

Раніше "Телеграф" розповідав, який додаток видалити в телефоні, щоб заощадити заряд батареї. Він споживає багато заряду навіть у фоновому режимі.