Чому не можна обрізати півонії після цвітіння: цієї помилки припускаються багато квітникарів

Читать на русском
Автор
1395
Дайте півонії спокій і не поспішайте обрізати Новина оновлена 21 травня 2024, 16:42
Дайте півонії спокій і не поспішайте обрізати. Фото Freepik

Що робити з кущами півонії, коли вони відцвітуть

Багато недосвідчених садівників поспішають відразу після цвітіння обрізати кущі півонії. Однак робити цього не варто, щоб не нашкодити рослині та майбутньому цвітінню. "Телеграф" вже розповідав, як легко прибрати черв’ячків з черешні, а сьогодні ділиться порадами щодо догляду за півонією.

Поширена серед квітникарів та дачників помилка — це зрізати зелені кущі півонії одразу після того, як вони відцвіли, пише ТСН. То коли ж можна зрізати кущі без шкоди для рослини?

Щоб півонії пишно цвіли наступного сезону, обрізати кущі потрібно не відразу після цвітіння, а вже восени. Справа в тому, що після цвітіння рослина запасається поживними речовинами. І якщо її обрізати під корінь, вона може ослабнути або взагалі загинути.

Після того, як півонії відцвіли, можна акуратно обрізати несформовані і негарні бутони. Таке декоративне обрізання не нашкодить рослині. А ось обрізати кущ повністю до осені не варто.

При обрізанні кущів восени, коли почнуться заморозки, потрібно залишити 20-30 мм рослини над землею. А також рекомендується вкрити півонії гілками та листям, щоб вони не вимерзли.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати кущі троянд у травні для пишного цвітіння. Корисні поради для тих, хто хоче, щоб троянди цвіли все літо.