Це приваблює равликів й слимаків у город: як не припуститися помилки

Читать на русском
Автор
553
Молюски шукають їжу та приємне середовище
Молюски шукають їжу та приємне середовище. Фото Unsplash.com

Дізнайтеся, як не перетворити грядку на приманку для слимаків

Равлики та слимаки можуть бути корисні на городі. Вони поїдають бур’яни, фрагменти рослин, що розкладаються, і відмерлу органіку. Проблема починається тоді, коли з кожним днем на ділянці з’являється все більше равликів, і вони атакують рослинність на грядках. При чому городник сам того не знаючи може спровокувати нашестя слимаків.

Чому слимаки з’являються на ділянці

Насамперед слимаки та равлики знаходять овочі та фрукти для харчування. А ще вони шукають тепле та вологе середовище. Саме таке воно на грядках.

Крім того, як стверджує Share info, слимаків та равликів на ділянку приваблює мульча. При її використанні під рослиною вода не випаровується, а залишається в землі. Для слизових тварин це сприятливе середовище. В таких вологих місцях вони охоче бувають "натовпами".

Якщо ви хочете позбутися слимаків на ділянці, не обов’язково відразу відмовлятися від мульчування. Просто використовуйте матеріали, які не подобаються молюскам, наприклад кору або агротекстиль.

Заміна підстилки на іншу має допомогти усунути проблему. Ви також можете залишити старий матеріал, але тоді рекомендується регулярно перевіряти підстилку та збирати шкідників руками, а потім відносити подалі від своєї ділянки.

Раніше "Телеграф" розповідав чим підгодувати малину для збільшення врожаю. Хімікати не знадобляться.