Можуть нашкодити врожаю: які рослини краще не садити біля огірків

Читать на русском
Автор
При посіві огірків, подбайте про правильне сусідство культур Новина оновлена 22 травня 2024, 12:41
При посіві огірків, подбайте про правильне сусідство культур. Фото Pixabay

На грядці з огірками не можна садити деякі види рослин

На врожай і навіть смак огірків можуть впливати культури, які ростуть поряд із ними на грядці. Тому потрібно дуже ретельно підійти до розподілу площі на городі та уникати вирощування деяких рослин поряд один з одним. "Телеграф" вже розповідав, чому не можна обрізати півонії після цвітіння, а сьогодні ділиться, які культури не можна садити поряд із огірками.

Правильне сусідство рослин на городі – запорука гарного врожаю, пише ТСН. То ж які культури не можна садити поряд із огірками.

Бобові

Різні види бобових рослин не варто садити поряд з огірками, оскільки вони можуть заразити їх фузаріозом. Це своєю чергу може вплинути на формування, зростання і навіть смак огірків.

Картопля

Не варто робити грядку з огірками поряд із місцем, де вже росте картопля. Як виявилося, колорадські жуки можуть зазіхнути і на огірки. До того ж через сусідство з картоплею на огірках можуть з’являтися шкідники нематоди, які отруюють рослини.

Кавуни та дині

Хоча огірки, кавуни та дині можна віднести до однієї групи рослин, сіяти їх надто близько один до одного не варто. Справа в тому, що кавуни та дині можуть поглинати корисні речовини з ґрунту, забираючи їх у огірків.

Помідори

Помідори теж не найкращі сусіди для огірків, тому що схильні до однакової хвороби — фітофтори. А вона може занапастити врожай усіх овочів.

Пряні трави та часник

Базилік, кінза та інші пряні трави погано впливають на формування і ріст огірків, а ще вони можуть змінити смак овочів не на краще. А часник рекомендують садити на відстані близько метра від грядки з огірками.

Раніше "Телеграф" розповідав, де й навіщо садити календулу на городі. Вона врятує ваш город від шкідників.