Навіщо класти крупу в морозилку: простий трюк позбавить проблеми

Читать на русском
Автор
Простий, але ефективний спосіб зберігання крупи
Простий, але ефективний спосіб зберігання крупи. Фото cherk-consumer.gov.ua

Ви більше не побачите шкідників у крупах

Навряд чи хтось відмовиться від розсипчастого рису чи ароматної гречаної каші. В умовах збільшення цін багато хто намагається закупити крупи із запасом.

У цьому деякі досвідчені кулінари перед довгостроковим зберіганням відправляють крупу тимчасово морозильну камеру. Навіщо це робити, розповімо разом із "Важно знать".

Навіщо класти крупу в морозилку

Виявляється, це чудовий спосіб запобігти появі дрібних шкідників. Незалежно від того, йдеться про рис, гречку або будь-яку іншу крупу, заморожування дозволяє позбутися можливих черв’ячків і комах.

Як позбудеться шкідників у крупах за допомогою морозилки

Куплену крупу необхідно відправити в морозильник на 24 години. Після цього заморожену крупу необхідно пересипати будь-який контейнер для зберігання. Після цього ви можете бути впевнені в тому, що вони будуть зберігатися в ідеальному стані.

Декілька інших секретів, як правильно зберігати крупи

Щоб крупи були в ідеальному стані, потрібно використовувати герметичні контейнери з кришкою, що щільно закривається. Так у крупи буде перекритий доступ до вологи.

Зберігати крупу потрібно в прохолодному і сухому місці й уникати місць із прямим сонячним промінням. Завжди слід звертати увагу на термін придатності та регулярно перевіряти запаси. Це допоможе запобігти псуванню продуктів.

Спробуйте ці поради для безпечного зберігання своїх круп. А ось зберігати м’ясо без холодильника потрібно по-іншому.