Вам не потрібна пральна машина: простий спосіб прибрати плями на подушках

Читать на русском
Автор
Подушки будуть як новенькі Новина оновлена 26 травня 2024, 21:58
Подушки будуть як новенькі. Фото Pixabay

Спробуйте лайфхак із саморобною потужною сумішшю

Часто на подушках виникають жовті плями від поту, слини чи косметики. Прати їх у машині не завжди зручно, особливо у період відключень електроенергії через атаки росіян. Але є ефективні альтернативи.

Для позбавлення від жовтизни на подушках спробуйте використати простий лайфхак із саморобною потужною сумішшю. Рецептом поділилися експерти у матеріалі express.

Для створення домашньої очисної пасти вам знадобляться три простих інгредієнти, які, швидше за все, є у вас вдома. Це одна чашка тривідсоткового перекису водню, три столові ложки харчової соди та дві-три краплі мийного засобу для посуду. Просто змішайте ці компоненти, щоб харчова сода добре розчинилася. Перелийте отриману суміш у пляшку з розпилювачем.

Виявляється, перекис водню і харчова сода мають не тільки відмінні властивості видалення плям, але і здатні дезодорувати, освітлювати та відбілювати подушки. Просто нанесіть цей саморобний засіб на плями. Для менш стійких плям рекомендується обприскування, а для найстаріших забруднень – застосування розчину напряму.

Раніше ми писали, як позбутися затхлого запаху рушників. Достатньо додати лише один компонент у процесі прання.