Ці домашні цукерки стануть вашими улюбленими: простий рецепт, з яким впорається кожен

Читать на русском
Автор
Рецепт домашніх цукерок з маскарпоне, какао та кавою
Рецепт домашніх цукерок з маскарпоне, какао та кавою. Фото Canva

Цю смакоту захочеться готувати знову й знову

Покупні солодощі з часом можуть набридати, тож хочеться чогось домашнього. Водночас це чудова нагода порадувати своїх близьких смачним десертом до чаю чи кави. Наприклад, можна зробити ефектне тирамісу на основі полуниці.

Чудовим варіантом десерту в літній період будуть цукерки на основі кави, маскарпоне та какао. Простим рецептом у своєму інстаграмі поділилась шеф-кухар Ліза Глінська.

Інгредієнти

  • Печиво "Савоярді" — 400 г.;
  • маскарпоне — 200 г.;
  • американо — 70 мл або апельсиновий сік — 4 ст. л.;
  • чорний ром — 20 мл або апельсиновий чи кава — 4 ст. л.;
  • цукрова пудра — 80 г.;
  • молочний шоколад — 100 г.;
  • вершки — 180 мл.;
  • какао — 40 г.

Спосіб приготування

  1. Подрбнюємо палички "Савоярді" в дрібний порошок.
  2. Тим часом у місткість вносимо маскарпоне, цукрову пудру, теплу каву та ром. Все ретельно перемішуємо, щоб була однорідна маса.
  3. Беремо вершки розігріваємо їх та поєднуємо з молочним шоколадом. Він має розтопитися від теплих вершків.
  4. Шоколадну рідину треба додати до маскарпоне з кавою, ромом і цукровою пудрою.
  5. Після того до загальної маси додаємо подрібнене печиво "Савоярді". Воно має стати зволоженим.
  6. Обгортаємо все харчовою плівкою та кладемо в холодильник десь на 3 години.
  7. Після того, як маса охолодилась, можемо робити кульки. Вони мають бути невеликого розміру.
  8. Тоді треба просіяти какао через сито та обкатати у ньому кульки.
  9. Робимо ту кількість цукерок, яка нам потрібна. Вони можуть зберігатися у холодильнику протягом 5 днів. Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом сніданку, який можна приготувати, коли немає світла. Основою для ранкового прийому їжі стане звичайна вівсянка, яку не потрібно варити.