Гризуни бояться цих рослин: що треба посадити на грядці, щоб не заводилися шкідники

Читати російською
Автор

Шкідники не будуть псувати ваш урожай

Оскільки прийшла весна, гризуни та шкідники активізувалися і почали руйнувати урожай на грядках. Позбутися від них непросто, але можливо, якщо знати, яких рослин вони бояться. Раніше ми розповідали, як відлякати мишей з дому, а тепер ділимося, як вигнати їх з грядки.

Найбільш екологічний метод, який не нашкодить гризунам, — це висаджування рослин. Таких є три види. Про них розповіли на Ukr.Media.

Які рослини відлякують гризунів

Коріандр

Ця спеція має різкий аромат, який допоможе відвадити шкідників від ділянки. Оскільки в коріандрі міститься багато ефірних олій, вона також надаватиме гарний запах, а коли дозріє, можна покласти її в ящик зі спеціями і використовувати під час приготування їжі.

Рута

Її можна посадити або ж використовувати в сушеному вигляді. В обох випадках гризунам не буде подобатися запах рути. Коли вона дозріє, можна приготувати настій від шкідників, які шкодять городнім рослинам.

Чорнобривці

Чорнобривці — не лише красиві квіти, а й спосіб відлякати гризунів. Ці рослини виділяють речовини у повітря, яких бояться шкідники. Чорнобривці, які відцвіли, можна використовувати як мульчу або приготувати з них шафран.

Раніше "Телеграф" розповідав, біля яких рослин не можна садити буряки. Якщо не хочете втратити плоди, необхідно знати, де їх вирощувати не варто.