Гризуни бояться цих рослин: що треба посадити на грядці, щоб не заводилися шкідники

Читать на русском
Автор
Яких квітів бояться миші
Яких квітів бояться миші. Фото Freepik

Шкідники не будуть псувати ваш урожай

Оскільки прийшла весна, гризуни та шкідники активізувалися і почали руйнувати урожай на грядках. Позбутися від них непросто, але можливо, якщо знати, яких рослин вони бояться. Раніше ми розповідали, як відлякати мишей з дому, а тепер ділимося, як вигнати їх з грядки.

Найбільш екологічний метод, який не нашкодить гризунам, — це висаджування рослин. Таких є три види. Про них розповіли на Ukr.Media.

Які рослини відлякують гризунів

Коріандр

Ця спеція має різкий аромат, який допоможе відвадити шкідників від ділянки. Оскільки в коріандрі міститься багато ефірних олій, вона також надаватиме гарний запах, а коли дозріє, можна покласти її в ящик зі спеціями і використовувати під час приготування їжі.

Рута

Її можна посадити або ж використовувати в сушеному вигляді. В обох випадках гризунам не буде подобатися запах рути. Коли вона дозріє, можна приготувати настій від шкідників, які шкодять городнім рослинам.

Чорнобривці

Чорнобривці — не лише красиві квіти, а й спосіб відлякати гризунів. Ці рослини виділяють речовини у повітря, яких бояться шкідники. Чорнобривці, які відцвіли, можна використовувати як мульчу або приготувати з них шафран.

Раніше "Телеграф" розповідав, біля яких рослин не можна садити буряки. Якщо не хочете втратити плоди, необхідно знати, де їх вирощувати не варто.