Лінива страва, яка нагодує всю сім’ю: секрет — в особливому маринаді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Розкішний рецепт м’яса з овочами
Ми розповідали, як смачно приготувати тушковану картоплю з м’ясом. Тепер розповідаємо, як запекти апетитні стегна в маринаді та з овочами.
Страва дуже просто готується — це справді "лінивий" рецепт, адже достатньо замаринувати м’ясо та скласти все в духовку. Коли страва буде готова, нею можна легко нагодувати всю сім’ю. Рецептом поділились на порталі "Вона".
Інгредієнти:
- 900 г курячих стегон
- 800 г картоплі
- 200 г ріпчастої цибулі
- 250 г моркви
- 100 г солодкої гірчиці
- рослинна олія
- сіль та спеції
- зелена цибуля
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте цибулю. Змішайте її з гірчицею. Додайте до маринаду сіль, перець та інші спеції.
- Обполосніть курячі стегна, обсушіть паперовими рушниками. Натріть їх сіллю, перцем та спеціями.
- Викладіть курку в маринад і добре перемішайте, щоб м'ясо було повністю вкрите сумішшю. Залиште курку маринуватися на 15-30 хвилин.
- Почистіть картоплю та моркву. Наріжте картоплю кружечками, а моркву – кружечками або брусочками.
- Розігрійте духовку до 180°C. Деко для запікання змастіть олією. Викладіть на дно дека замариновані курячі стегна. Зверху розкладіть картоплю та моркву. Додайте трохи води (приблизно 100 мл) або овочевого бульйону.
- Накрийте деко фольгою і запікайте курку з овочами протягом 40 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, щоб овочі та курка стали рум'яними. Готову страву посипте подрібненою зеленою цибулею.
Ця страва чудово доповнить будь-який гарнір, наприклад, рис, макарони або гречку. До речі, ми розповідали, як особливо смачно приготувати гречку.