Коли найкраще заряджати смартфон: ці поради убережуть ваш телефон від поломки

Читать на русском
Автор
Потрібно знати про розумну зарядку гаджета
Потрібно знати про розумну зарядку гаджета. Фото Pixabay

Завдяки цій "базі" ви продовжите термін служби батареї свого гаджета

Багато користувачів залишають смартфон на зарядці на всю ніч. З одного боку, це гарантує, що вранці пристрій буде повністю заряджений і готовий до використання, але є деякі нюанси.

Експерти вказують на те, що така звичка може негативно позначитися на довговічності акумулятора, оскільки повна зарядка щоночі може зменшити його термін служби, пише santeplusmag. Це стосується як пристроїв на базі Android, так і iPhone.

Коли і як правильно заряджати смартфон

Сучасні літій-іонні акумулятори показують оптимальну роботу при зарядці від 20 до 80 відсотків. Постійне заповнення батареї на 100 відсотків призводить до прискореного старіння у перспективі. Те саме стосується і частої розрядки нижче 20 відсотків, що не сприятливо для акумулятора.

Тому ідеально, щоб ємність батареї залишалася в межах 20-80 відсотків, уникаючи крайніх значень заряду. Цей принцип виконується навіть при коротких інтервалах зарядки мобільного телефону, що, на думку експертів, навіть краще для батареї, ніж тривалі зарядні сеанси.

Раніше ми писали, які функції "садять" батарею вашого телефону. Їх вплив на довговічність акумулятора може бути значним.