У якому разі потрібно відключати Wi-Fi на телефоні: ви ризикуєте, не зробивши це

Читать на русском
Автор
2393
Не варто постійно тримати увімкненим Wi-Fi на смартфоні
Не варто постійно тримати увімкненим Wi-Fi на смартфоні. Фото Freepik

Кібербезпека – це ваш головний пріоритет

Зазвичай, коли ви вдома, функція Wi-Fi на вашому смартфоні завжди увімкнена, щоб ви могли в будь-який час скористатися інтернетом. Однак багато людей не відключають його, покидаючи оселю. Чи знаєте ви, які ризики це може нести для вашої безпеки?

Постійно увімкнений Wi-Fi розряджає батарею. Але це ще не всі погані наслідки, пише santeplusmag.

Постійно увімкнений Wi-Fi на вашому смартфоні дозволяє автоматично підключатися до будь-якої відкритої загальнодоступної мережі, навіть не захищеної. Це може призвести до серйозних наслідків, оскільки робить вас вразливими перед кіберзлочинцями.

Зловмисники можуть скористатися незахищеною мережею для злому або крадіжки ваших особистих даних, таких як паролі, фінансова інформація, особисті фотографії та відео. На щастя, існують засоби захисту та безпечного використання цих з'єднань.

Найпростіший спосіб запобігти автоматичному підключенню вашого смартфона до загальнодоступних мереж Wi-Fi — це вимкнути функцію "автоматичного підключення". Це дасть вам контроль над вибором, чи підключатися до мережі, чи ні. Для цього виконайте такі кроки:

  1. Перейдіть до меню налаштувань мобільного пристрою.
  2. Знайдіть розділ "Мережа та Інтернет", а потім виберіть "Wi-Fi".
  3. Перейдіть до налаштувань Wi-Fi.
  4. Вимкніть опцію "Підключатися до відкритих мереж".

Нагадаємо, що українці цієї весни знову зіткнулися із відключеннями електрики. Раніше ми писали, як не залишитися без засобу зв’язку під час блекауту.