Які функції вимкнути, щоб телефон працював у рази більше

Читать на русском
Автор
515
Bluetooth та GPS розряджають батарею вашого смартфона Новина оновлена 23 травня 2024, 10:37
Bluetooth та GPS розряджають батарею вашого смартфона. Фото Pixabay

Такі опції як GPS та Bluetooth можуть непомітно "з’їдати" заряд батареї гаджета

Нерідко виникає ситуація, коли нам доводиться заряджати смартфон кілька разів упродовж дня. Це може бути зумовлене інтенсивним використанням пристрою або активацією деяких його функцій. Для збільшення часу автономної роботи досить тимчасово відключити деякі з них.

За замовчуванням деякі програми можуть автоматично активуватися, коли телефон увімкнено. Але не всі вони необхідні, і багато з них витрачають багато енергії, пише santeplusmag. Вимкнувши зайві програми, ви зможете продовжити час роботи пристрою шляхом економії енергії.

Які функції непомітно розряджають телефон

  • Фонові програми

Їх вплив на довговічність батареї пристрою може бути значним. Зайдіть в меню "Параметри", перейдіть до розділу "Програми та сповіщення" і вимкніть все непотрібне. Там же ви можете налаштувати сповіщення від кожної програми.

  • GPS та з’єднання Bluetooth

Ці функції зазвичай потрібні лише тимчасово, тому якщо ви їх не використовуєте зараз, рекомендується тимчасово відключити. Також можна відключати опцію NFC для платіжної системи.

  • Мобільні дані

Для збільшення часу автономної роботи телефону рекомендується вимкнути доступ до Інтернету, якщо ви перебуваєте в місцевості з поганим прийомом мережі. Це допоможе уникнути постійного пошуку сигналу, що скорочує заряд батареї.

Раніше ми писали про те, які ознаки вказують на поломку телефону. Ваші програми можуть "вилітати" не просто так.