Навіть сіль додавати не потрібно: знайшли найкращий спосіб заготовки щавлю на зиму

Читати російською
Автор

Щавель зберігає чудовий аромат

Ми ділились рецептом чудового полуничного варення на сковороді. Тепер розповідаємо, як дуже смачно, без солі, варіння і стерилізації закрити щавель на зиму.

Вам знадобиться лише щавель та вода — жодних додаткових інгредієнтів чи складної стерилізації. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини". Такий щавель можна додавати у борщі, супи, соуси та додавати у смузі.

Інгредієнти:

  • Щавель
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте щавель. Дайте йому трохи обсохнути на рушнику. Наріжте щавель на шматочки.
  2. Утрамбуйте щавель у чисті банки. Заповнюйте банки щільно, але не перетискайте.
  3. Залийте щавель холодною кип'яченою водою. Вода має повністю покривати щавель.
  4. Закрийте банки кришками. Зберігайте заготовки у прохолодному темному місці.

Щавель, заготовлений таким способом, чудово зберігається без додаткових консервантів завдяки своїй кислоті. Виходить, швидко та просто, адже цей спосіб не потребує стерилізації та зберігає натуральний смак і аромат щавлю. Також ми розповідали, як смачно засолити огірочки.