Навіть сіль додавати не потрібно: знайшли найкращий спосіб заготовки щавлю на зиму

Читать на русском
Автор

Щавель зберігає чудовий аромат

Ми ділились рецептом чудового полуничного варення на сковороді. Тепер розповідаємо, як дуже смачно, без солі, варіння і стерилізації закрити щавель на зиму.

Вам знадобиться лише щавель та вода — жодних додаткових інгредієнтів чи складної стерилізації. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини". Такий щавель можна додавати у борщі, супи, соуси та додавати у смузі.

Інгредієнти:

  • Щавель
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте щавель. Дайте йому трохи обсохнути на рушнику. Наріжте щавель на шматочки.
  2. Утрамбуйте щавель у чисті банки. Заповнюйте банки щільно, але не перетискайте.
  3. Залийте щавель холодною кип'яченою водою. Вода має повністю покривати щавель.
  4. Закрийте банки кришками. Зберігайте заготовки у прохолодному темному місці.

Щавель, заготовлений таким способом, чудово зберігається без додаткових консервантів завдяки своїй кислоті. Виходить, швидко та просто, адже цей спосіб не потребує стерилізації та зберігає натуральний смак і аромат щавлю. Також ми розповідали, як смачно засолити огірочки.