На пікніку забудете навіть про шашлики: їх затьмарить німецький картопляний салат
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ідеально до шашлику і не лише
Звичайно ж, неможливо уявити пікнік без соковитого та ароматного шашлику. Однак не єдиним м’ясом харчуватися під час виїзду на природу.
Разом з "Важно знать" пропонуємо урізноманітнити "шашличне" меню смачним та ситним німецьким картопляним салатом. Він ідеально поєднується з шашликом, тому його потрібно готувати одразу у великій кількості.
Як приготувати німецький салат з картоплі
Інгредієнти:
- 8–9 картоплин;
- 150 г бекону (можна замінити на м’ясо чи ковбасу);
- 2 ст. л. оцту чи лимонного соку;
- 1 ч. л. гірчиці у зернах;
- 3 солоних огірків середнього розміру;
- 6 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка цукру;
- чорний мелений перець та сіль до свого смаку;
- зелений лук для прикраси.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо, нарізаємо великими шматочками й прямо в шкірці відправляємо варитись у підсоленій воді.
- Бекон нарізаємо невеликими шматочками та смажимо на сковороді з олією. Забираємо зайвий жир за допомогою паперових рушників.
- Для приготування заправки змішуємо рослинну олію з щіпкою цукру, сіллю, гірчицею, чорним меленим перцем і оцтом (лимонним соком). Збиваємо блендером до піноподібної густої маси.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і заливаємо заправкою, щоб він промаринувався.
- Солоні огірки очищаємо від шкірки та нарізаємо шматочками середнього розміру.
- Перемішуємо всі інгредієнти разом із заправкою, прикрашаємо зеленою цибулею та подаємо до столу.
Такий салат можна подавати навіть із приготованим вдома шашликом. Вийде дуже смачно.