Чому не квітнуть півонії: причина може здивувати

Читать на русском
Автор
717
Відсутність бутонів на кущах півонії може розчарувати
Відсутність бутонів на кущах півонії може розчарувати. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Що робити з кущами півонії, якщо вони не цвітуть

Чарівність півонії закладено у її чудовому цвітінні. Тому коли квіти не поспішають цвісти, садівники стимулюють процес різними добривами. Але ніякі добрива нічого не зроблять, якщо півонії посаджені неправильно і не там.

Півонії зазвичай не цвітуть у перший рік після посадки й іноді поводяться аналогічно і на другий рік, пише Homes and gardens. Однак якщо вони не зацвітуть на третій рік, потрібно задуматися, чи не помилилися ви з вибором місця та посадкою рослини.

Де і як садити півонії, щоб вони добре цвіли

Півонії люблять тепло та сонце. Якщо посадити їх у затіненому місці, квітів можна не дочекатися.

Але однією з найпоширеніших помилок є спосіб посадки цієї рослини. Якщо півонія не цвіте, попри сонячне положення та підживлення, швидше за все вона посаджена надто глибоко в землю. Півонії слід садити неглибоко. Щобільше, кущі мають властивість розростатися, тому їх не можна садити надто близько один до одного.

Також причинами відсутності квітів на півонії може бути посушлива весна та надлишок азоту. Під час формування квіткової бруньки півонії необхідно багато води, тому не дозволяйте пересихати ґрунту навесні. А якщо ви використовуєте добриво із надто великим вмістом азоту, це може сприяти зростанню листя, але призведе до зменшення кількості бутонів.

Півонія добре росте і дає рясне цвітіння, якщо її посадити в злегка кислий і щільний ґрунт. Восени бажано підгодувати рослини гноєм.

Друга половина серпня і початок вересня – гарний час для пересадки півоній. Якщо робити це пізніше, треба враховувати, що цвітіння наступного року може бути пізніше. При цьому важливо посадити бульби в землю задовго до заморозків. Рослинам необхідно добре укоренитися та стати міцніше до морозів.

Раніше "Телеграф" розповідав про серйозну помилку у догляді за півоніями. Ці квіти не можна обрізати після цвітіння.