Чим підгодувати кущі троянд у травні для пишного цвітіння

Читать на русском
Автор
Після удобрення троянди будуть квітнути пишніше і довше Новина оновлена 16 травня 2024, 09:00
Після удобрення троянди будуть квітнути пишніше і довше. Фото Freepik

Корисні поради для тих, хто хоче, щоб троянди цвіли все літо

Вирощування троянд — завдання не з простих, оскільки це дуже вибагливі рослини. Вони потребують удобрення та правильного догляду за кущами.

Для пишного цвітіння протягом усього літа трояндам потрібні не тільки мінеральні добрива, наприклад, фосфор, але й органічні добрива. Це може бути, наприклад, перегній або слабкий розчин курячого посліду, пише fakty.ua.

Як удобрювати троянди у травні

Для підживлення підійде послід чи перегній. При цьому досвідчені дачники попереджають, що свіжий послід використовувати не можна. Найкраще спочатку розведіть його водою в пропорції 1:20, потім дайте настоятися тиждень, і потім розведіть ще раз у співвідношенні 1:3. А потім полийте кущі троянд під коренем.

Дорослі кущі троянд можна удобрити аміачною селітрою. Перший раз її розсипають на ділянці з квітами, як тільки зійде сніг і з’являться перші паростки. А друге підживлення проводять уже у травні, щоб стимулювати цвітіння троянд. Для цього 10 г сульфату калію і 10 г суперфосфату розводять в 10 л води. Про те, що троянді не вистачає заліза, може сигналізувати жовтий колір листя.

Раніше "Телеграф" розповідав про три способи віднадити кротів з місця. Шкідники забудуть дорогу на ваш город.