Буряк виросте несмачний: ці помилки зіпсують урожай

Читать на русском
Автор
Як виростити соковитий та солодкий буряк
Як виростити соковитий та солодкий буряк. Фото Eva Bronzini/Pexels

Правильний догляд гарантує багатий урожай

Буряк — продукт, який часто зустрічається на столі. Його вживають як самостійну страву і додають як один з інгредієнтів.

Вирощувати буряк не так вже й складно, але варто враховувати кілька правил і намагатися уникати поширених помилок. Завдяки цьому врожай буде таким, що йому позаздрять всі сусіди.

Які помилки роблять дачники при вирощуванні буряка

Поширена помилка під час вирощування буряків – неправильний полив. Зайва вода, особливо коли ґрунт вже добре зволожений, зазвичай призводить до кореневої гнилі на рослині. Крім того, за таких умов буряки можуть уразити грибкові захворювання.

Також велике значення мають час та спосіб поливу буряків. Як і інші овочі, їх варто поливати вранці чи ввечері, намагаючись не наливати воду на листя, а лити рідину прямо в землю, з розрахунку 7-15 літрів на квадратний метр, радить "На пенсії". Вода не має бути холодна. Відповідна температура — 16-23 градусів.

Незадовго до збирання врожаю поливи необхідно припинити.

Своєчасність збирання врожаю також впливає на смак овочів. Головне — не перетримати буряки у землі. Столові буряки в середньому дозрівають приблизно через 60-80 днів після посіву. Саме в цей термін їх потрібно збирати. Цукрові буряки дозрівають приблизно через 100-120 днів.

Якщо не зібрати овочі в потрібний момент, вони втратять частину свого смаку та стануть твердими.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки разів за сезон потрібно обов’язково полити картоплю. Частота поливу залежить не лише від погоди.