Коли і скільки поливати картоплю: ці правила важливо знати дачникам

Читать на русском
Автор
835
Полив – важливий етап у вирощуванні картоплі
Полив – важливий етап у вирощуванні картоплі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтесь, як не занапастити майбутній урожай

Під час вирощування картоплі дачникам доводиться мати справу з деякими проблемами. Крім боротьби з колорадським жуком, може виникнути питання — коли і як часто необхідно поливати картоплю.

Як і всім овочам на ділянці, картоплі потрібний регулярний полив протягом усього вегетаційного періоду. Частота поливу залежить від клімату, в якому росте картопля. Але в цілому коренеплід потребує достатньої кількості води.

Коли поливати картоплю

Картопля любить постійну вологість, але не любить рости на сирому чи дуже сухому ґрунті, уточнює Сreative vegetable gardener.

Дуже важливо не допускати повного висихання ґрунту між поливами. Нестача вологи під кінець сезону може призвести до значного зменшення врожаю.

Також не варто поливати картоплю дуже часто. Постійно перебуваючи у підвищеній вологості картопля може згнити.

Перший полив рекомендують проводити після того, як паростки картоплі піднімуться від землі на 10-15 сантиметрів.

Наступний полив можна провести в момент, коли на кущах картоплі з’являться бутони. Також дуже важливо полити картоплю, коли вона зацвіте, тому що в цей момент починається активне формування бульб.

Це мінімум, який має виконати дачник під час вирощування картоплі. Але якщо літо дуже спекотне та дощів практично немає, кількість поливів слід збільшити.

Раніше "Телеграф" розповідав, які умови необхідні для посіву моркви. За дотримання простих правил вдасться виростити хороший урожай.