Буде сяяти чистотою: два розчини, в яких треба замочити скляний посуд

Читать на русском
Автор
Лайфхаки з чищення скляного посуду
Лайфхаки з чищення скляного посуду. Фото Canva

Посуд аж блищатиме від цих бюджетних засобів

Посуд зі скла має привабливий вигляд, тому й господині користуються ним. Естетика в цьому плані грає велику роль. Утім, на такому посуді помітний найменший бруд, тож його постійно треба чистити. Раніше ми розповідали, як правильно очистити пральну машинку.

З тривалим використанням скляний посуд починає тьмяніти. Це не проблема, й блиск цілком реально повернути, пише Ukr.media. Такий метод чищення практикували ще наші бабусі.

Візьміть місткість та приготуйте звичайний старий рушник. Після цього готуємо розчин на основі соди. Дотримуємось пропорції: 1 столова ложка соди на 1 літр води. Виливаємо розчин у посудину та ставимо туди скляний посуд. Його варто залишити там хоча б на 2-3 години.

Це ще не все. Робимо оцтовий розчин, дотримуючись того самого співвідношення, що й з содою — 1:1. Тримаємо в розчині на основі оцту десь 15-20 хвилин. Тоді полоскаємо посуд в чистій холодній воді та витираємо рушником.

Після того ви побачите, що на склі немає жодної плями чи розводу. Адже сода та оцет — потужні народні засоби, які вичищають будь-який бруд.

Раніше "Телеграф" писав про те, як випрати подушки в машині. Важливо використовувати делікатний режим прання.