Кращий за будь-який торт: заради цього десерту вам навіть духовку вмикати не потрібно

Читати російською
Автор

Такий десерт зовсім нескладно приготувати

Ми розповідали, як приготувати чудовий лінивий пиріг. Для наступного ж десерту вам навіть духовку вмикати не доведеться, адже цей чизкейк готується без випічки, на основі з печива.

Цей чизкейк стане справжньою окрасою вашого святкового столу або просто чудовим способом порадувати себе та близьких вишуканим десертом. Його можна приготувати на святковий стіл, і буде краще, ніж будь-який торт. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 150 г пісочного печива
  • 80 г вершкового масла

Для начинки:

  • 600 г кисломолочного сиру (від 9%)
  • 150 г сметани (від 20%)
  • 150 г цукру
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 10 г желатину
  • 1 столова ложка ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Дайте йому трохи охолонути.
  2. Подрібніть пісочне печиво в блендері або за допомогою качалки. Змішайте крихту печива з розтопленим маслом до однорідної маси.
  3. Викладіть суміш у роз'ємну форму діаметром 16-20 см. Рівномірно розподіліть її по дну форми та щільно притисніть руками. Поставте форму з основою в холодильник на 30 хвилин.
  4. У мисці з'єднайте кисломолочний сир, сметану, м'яке вершкове масло, цукор і ванільний цукор. За допомогою занурювального блендера збийте суміш до однорідної маси без грудок.
  5. Желатин залийте гарячим молоком і добре розмішайте до повного розчинення. Дайте йому трохи охолонути. Поступово влийте розчинений желатин у сирну суміш, постійно збиваючи блендером.
  6. Дістаньте з холодильника форму з основою. Вилийте сирну начинку на пісочну основу.
  7. Розрівняйте поверхню начинки ложкою. Накрийте форму харчовою плівкою. Поставте чизкейк в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
  8. Акуратно вийміть чизкейк з форми. За бажанням можна прикрасити десерт свіжими ягодами, фруктами, тертим шоколадом або какао-порошком. Наріжте чизкейк на порційні шматки та подавайте до столу.

Для нарізки найкраще використовувати гарячий ніж. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачне варення.