Виростуть хрусткими та великими: як отримати багатий урожай огірків за японським методом

Читать на русском
Автор
Як виростити огірки за японським методом Новина оновлена 23 травня 2024, 09:38
Як виростити огірки за японським методом. Фото botanichka.ru

Ще цей метод дозволить зібрати врожай набагато раніше

Огірки — досить примхливі рослини, що потребують особливої уваги до умов вирощування. Щоб отримати більше великих і хрумких плодів, необхідно правильно доглядати їх, враховуючи всі їх особливості. Один із найефективніших способів покращити врожай — скористатися японським методом вирощування огірків, який забезпечує оптимальні умови для зростання та плодоношення.

У матеріалі Today розказано, як за допомогою такого методу можна отримати багатий урожай. І, до речі, зібрати його ви зможете набагато раніше.

Як отримати багатий урожай за японським методом

Японські агрономи спочатку садять насіння огірків у тирсу, тому що вважають, що таким чином підвищують імунітет рослин і вони будуть менш чутливими до різних хвороб. Це дозволить виростити великий та щедрий урожай овочів.

Візьміть пластиковий лоток, насипте в нього тирсу, залийте окропом, дайте трохи охолонути й розімніть руками в невелику крихту. У теплу тирсу посійте насіння і накрийте його ще одним шаром гарячої тирси. Місткість щільно закрийте і поставте в тепле місце на 1-2 дні. Коли насіння почне проростати, опрісніть його водою (кімнатної температури) і посадіть на городі разом з тирсою.

Крім цього, японський метод передбачає використання органічних добрив, таких як рибне борошно або кісткове борошно, а також регулярне внесення компосту, щоб забезпечити рослини всіма необхідними поживними речовинами. Регулярно підв’язуйте огірки до вертикальної опори, щоб покращити циркуляцію повітря та спростити збирання врожаю.

"Телеграф" писав раніше, які рослини не варто садити біля баклажанів. Бо вони заглушать урожай цих овочів.