Як позбутися комарів народними засобами: три корисні лайфхаки

Читать на русском
Автор
Укус комара свербить і може викликати алергію Новина оновлена 17 травня 2024, 14:02
Укус комара свербить і може викликати алергію. Фото Freepik

Ми підкажемо, що допомагає від комарів, крім комерційних спреїв

Сонячна та тепла погода в Україні нагадує, що у вихідні можна влаштувати пікнік. Однак справжнім кошмаром можуть стати комарі, псуючи відпочинок на природі та позбавляючи сну ночами вдома. Їхні укуси спричиняють свербіж, подразнення і навіть алергічні реакції.

Але не варто засмучуватися – існують доступні та безпечні народні способи. Вони добре працюють проти настирливих комах і не так дорого коштують, як спеціальні хімічні спреї.

Як позбутися комарів у домашніх умовах — народні засоби

  • Ванільний лосьйон

Аромат ванілі відлякує і комарів, і мух. Для приготування лосьйону змішайте ложку ванільного екстракту зі склянкою води. Нанесіть його на відкриті ділянки шкіри ватним диском, змоченим у розчині. Народний засіб від комарів із ваніліном приємно пахне, тільки переконайтеся, що у вас немає алергії.

  • Ефірні олії

Сильний запах має олія:

  • лаванди;
  • чебрецю;
  • евкаліпта;
  • герані;
  • чайного дерева.

Відміряйте через дозатор у флаконі 20 крапель і змішайте з 30 г базового масла. Ви можете використовувати будь-яке, але краще, якщо це буде олія виноградних кісточок, зародків пшениці. Також ви можете додати ефірну олію в дитячий крем, вазелін або використовувати в аромадіфузорах та аромалампах на ніч, щоб забезпечити собі гарний сон.

  • Гвоздичний відвар

Залийте столову ложку спеції холодною водою та доведіть до кипіння. Дайте охолонути та процідіть. Нанесіть відвар на ватний диск або розпорошіть за допомогою пульверизатора на шкіру та одяг.

Перед використанням натуральних засобів рекомендується перевірити відсутність алергічних реакцій. При розпиленні на одяг спочатку протестуйте на невеликій непомітній ділянці тканини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вигнати мух із дому. Ці звичайні засоби є на кухні у кожного.