Особисті файли видаляти не доведеться: звільняємо пам’ять на смартфоні в кілька кліків

Читать на русском
Автор
1021
Як звільнити пам’ять на смартфоні Новина оновлена 22 травня 2024, 12:24
Як звільнити пам’ять на смартфоні. Фото Canva

Пам’ять є найціннішим ресурсом смартфона

Смартфони стають незамінною частиною нашого повсякденного життя, але іноді вони можуть почати "глючити", викликаючи незручності. Однією з причин таких неполадок є завантажена пам’ять гаджета, коли програми та файли накопичуються, уповільнюючи його роботу.

У матеріалі Mta розказано, як у кілька кліків звільнити пам’ять на гаджеті, при цьому не видаляючи особисті файли та необхідні програми. Очищення пам’яті стає невідкладним завданням відновлення оптимальної продуктивності пристрою.

Як швидко звільнити пам’ять на смартфоні

Перенесення програм на SD-карту

Це найпростіший спосіб, який допоможе збільшити обсяг пам’яті. Перейдіть до "Параметрів", потім натисніть вкладку "Програми", потім "Завантаження" і виберіть програми, які потрібно перенести на картку SD. Це дозволить звільнити пам’ять і телефон почне працювати краще.

Очищення кешу

Також можна видалити кеш, тобто дані, які залишаються на вашому гаджеті від використаних програм та файлів. Щоб це зробити, перейдіть в "Параметри", потім у "Програми" і зайдіть у кожну програму, очищаючи кеш вручну. Можна також скористатися спеціальними програмами, які допомагають оптимізувати роботу пристрою: Clean Master, GO Speed, Power Clean.

Видалення даних із системних тек

У системних теках також може накопичуватися сміття. Щоб його позбутися, потрібно перейти в "Налаштування" і включити відображення прихованих тек. Потім зайдіть у "Провідник", далі в розділ DCIM або Pictures, де потрібно відкрити теку .thumbnails, далі видаліть всю інформацію.

"Телеграф" писав раніше, яку функцію на смартфоні потрібно вимкнути, щоб він працював швидше. Ця порада допоможе смартфону працювати швидше.