Три способи пришвидшити телефон, які не вимагають багато часу

Читать на русском
Автор
Коли на телефоні відкрито багато програм, це змушує його гірше працювати
Коли на телефоні відкрито багато програм, це змушує його гірше працювати. Фото Телеграф

Впоратися з таким прискоренням смартфона може і новачок

Повільна робота телефону може бути пов'язана із різними проблемами. Існує безліч лайфхаків, як впоратися з ними. Проте найпростіші рішення зазвичай ефективні в більшості випадків.

"Телеграф" зібрав три основні лайфхаки, як прискорити роботу телефона. Вони можуть допомогти як сучасним смартфонам, так і старшим моделям.

Очистити кеш програми

Очищення кешу програм може звільнити пам’ять і простір для зберігання, дозволяючи телефону працювати швидше. На Android перейдіть у Налаштування > Програми > Виберіть програму > Пам’ять > Очистити кеш. На iPhone перейдіть у Налаштування > Загальні > Пам’ять iPhone > Виберіть програму > Розвантажити програму.

Закрийте фонові програми

Забагато програм, які працюють у фоновому режимі, можуть виснажувати пам’ять і обчислювальну потужність телефону. Закрийте програми, якими ви не користуєтеся, пересунувши їх убік від меню останніх програм.

Перезапустіть телефон

Простий перезапуск може очистити пам’ять телефону та закрити всі несправні програми чи процеси, які можуть уповільнювати його роботу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо в зарядний порт телефона випадково потрапила рідина. Є кілька способів її позбутися.