Близькі проситимуть ще: рецепт ніжного ягідно-сирного десерту

Читати російською
Автор

Такий десерт освіжить вас у літню пору

Літо — це однозначно сезон найрізноманітніших фруктів і ягід. З ними готують чудові легкі десерти, на які не треба витрачати багато часу. Одним із таких є полуничний крамбл, який готується всього з кількох продуктів. А сьогодні ми поділимось рецептом ніжного десерту з сиром.

Шеф-кухар Ліза Глінська розповіла, як приготувати ягідно-сирний десерт вдома. Туди входить одразу кілька різних ягід, тому це не лише смачно, а й корисно.

Інгредієнти

  • Молоко — 200 мл.;
  • цукор — 50 г.;
  • кукурудзяний крохмаль — 15 г.;
  • сир із жирністю 5-9% — 200 г.;
  • полуничне пюре — 50 г.;
  • смородинове пюре — 50 г.;
  • желатин — 5 г.;
  • вода — 25 мл.;
  • вершки — 200 мл.;
  • вода — 25 мл.;
  • полуниця для декору;
  • цукрова пудра — 5 г.

Спосіб приготування

  1. Желатин треба залити водою та почекати 7-10 хвилин.
  2. Сир перетираємо через сито.
  3. В місткість вносимо молоко, кукурудзяний крохмаль і цукор. Ставимо продукти на вогонь та кип'ямо пів хвилини.
  4. Після цього додайте туди желатин і розмішайте.
  5. Вносьте у загальну масу сир, полуничне та смородинове пюре, та ретельно перемішайте з іншими інгредієнтами.
  6. Далі потрібно збити вершки та внести їх у сирну масу. Знову мішаємо.
  7. Потім масу розливаємо по різних місткостях, наприклад, невеликих формочках.
  8. Ставимо у холодильник на 2 години. Зверху кладемо полуницю та посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати молочний десерт з фруктами. Для цього не треба використовувати духовку.