Близькі проситимуть ще: рецепт ніжного ягідно-сирного десерту
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Такий десерт освіжить вас у літню пору
Літо — це однозначно сезон найрізноманітніших фруктів і ягід. З ними готують чудові легкі десерти, на які не треба витрачати багато часу. Одним із таких є полуничний крамбл, який готується всього з кількох продуктів. А сьогодні ми поділимось рецептом ніжного десерту з сиром.
Шеф-кухар Ліза Глінська розповіла, як приготувати ягідно-сирний десерт вдома. Туди входить одразу кілька різних ягід, тому це не лише смачно, а й корисно.
Інгредієнти
- Молоко — 200 мл.;
- цукор — 50 г.;
- кукурудзяний крохмаль — 15 г.;
- сир із жирністю 5-9% — 200 г.;
- полуничне пюре — 50 г.;
- смородинове пюре — 50 г.;
- желатин — 5 г.;
- вода — 25 мл.;
- вершки — 200 мл.;
- вода — 25 мл.;
- полуниця для декору;
- цукрова пудра — 5 г.
Спосіб приготування
- Желатин треба залити водою та почекати 7-10 хвилин.
- Сир перетираємо через сито.
- В місткість вносимо молоко, кукурудзяний крохмаль і цукор. Ставимо продукти на вогонь та кип'ямо пів хвилини.
- Після цього додайте туди желатин і розмішайте.
- Вносьте у загальну масу сир, полуничне та смородинове пюре, та ретельно перемішайте з іншими інгредієнтами.
- Далі потрібно збити вершки та внести їх у сирну масу. Знову мішаємо.
- Потім масу розливаємо по різних місткостях, наприклад, невеликих формочках.
- Ставимо у холодильник на 2 години. Зверху кладемо полуницю та посипаємо цукровою пудрою. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати молочний десерт з фруктами. Для цього не треба використовувати духовку.