Не робіть помилку: ці речі не можна прати з кондиціонером

Читать на русском
Автор
Які речі не можна прати з кондиціонером Новина оновлена 22 травня 2024, 09:41
Які речі не можна прати з кондиціонером. Фото Freepik

Перед використанням кондиціонера для прання важливо враховувати тип тканини

До процесу прання потрібно підходити серйозно, оскільки різні тканини потребують особливого догляду. Деякі речі не можна прати з кисневим порошком, інші не переносять використання кондиціонера. Важливо враховувати рекомендації щодо догляду за одягом, щоб зберегти його якість та продовжити термін служби.

У матеріалі Good housekeeping розповіли господаркам, коли кондиціонер під час прання використовувати не можна. Деяким типам тканин цей засіб може зашкодити.

Які речі не можна прати з кондиціонером

Мікрофібра

Мікрофібру не можна прати з кондиціонером, тому що він утворює на її поверхні тонку плівку, яка знижує поглинаючі властивості тканини. Це призводить до погіршення здатності тканини ефективно поглинати вологу та пил. В результаті вироби з мікрофібри втрачають свою основну функцію та стають менш ефективними.

Спортивний одяг

Не використовуйте кондиціонер під час прання спортивного одягу, тому що він може заблокувати спеціальні властивості тканин, такі як здатність відводити вологу та забезпечувати вентиляцію. Кондиціонер створює плівку, яка знижує ефективність вологовідвідних матеріалів, роблячи одяг менш комфортним та функціональним. Це може призвести до накопичення поту та неприємних запахів, що особливо небажано при фізичних навантаженнях.

Шовк та делікатні тканини

Такі тканини не можна прати з кондиціонером, оскільки він може бути надто агресивним та пошкодити тонку структуру цих матеріалів. Кондиціонер може спричинити втрату блиску та м’якості, а також зменшити довговічність виробів. Це призводить до швидкого зносу та погіршення зовнішнього вигляду делікатного одягу.

Одяг з еластаном

Речі, що містять еластан, не рекомендується прати з кондиціонером, тому що він може пошкодити еластичні волокна. Регулярне використання кондиціонера може знизити еластичність тканини, роблячи її менш розтяжною та погіршуючи її здатність повертатися у вихідний стан. Це може призвести до деформації та втрати форми одягу.

"Телеграф" писав раніше, як вивести з одягу плями трави. Декілька порад, які допоможуть ефективно і швидко розв'язувати проблему.