Ризикуєте зіпсувати речі: що не можна прати кисневим порошком

Читать на русском
Автор
Які речі не можна прати кисневим порошком Новина оновлена 17 травня 2024, 10:47
Які речі не можна прати кисневим порошком. Фото pexels.com

З цим засобом потрібно бути обережнішим

Влітку, коли активність на відкритому повітрі досягає піка, речі частіше стають схильні до різних забруднень і плям. Для ефективної боротьби з ними кисневий порошок стає незамінним помічником, здатним повернути їм свіжість. Однак не всі речі підходять для такого способу очищення і неправильне використання такого порошку може призвести до непередбачених наслідків.

У матеріалі "24 канали" господаркам розповіли, як правильно використовувати кисневий порошок, щоб він вразив своїм ефектом. Але є речі, до яких його застосовувати категорично заборонено.

Як використовувати кисневий порошок для прання

Кисневий порошок – це ефективний засіб для видалення плям та забруднень з одягу. Для правильного використання слід виконувати інструкції на упаковці продукту. Зазвичай його рекомендують для боротьби з плямами від кави, чаю, крові, трав, фруктів та інших органічних забруднень. Необхідно взяти 1-2 столові ложки засобу та розвести в 5 літрах води, у цьому розчині на годину залишити одяг із забрудненнями.

Якщо плями стійкі, тоді рекомендується залишити речі в розчині на кілька годин або на ніч, подвоївши порцію порошку. Якщо ви хочете освітлити білизну, тоді щоразу під час прання додайте до звичайного порошку 1 столову ложку кисневого відбілювача.

Які речі не можна прати кисневим порошком

Цей потужний засіб для видалення плям підходить не всім типам тканин. По-перше, не рекомендується використовувати кисневий порошок для тканин з шерсті або вовни, оскільки вони можуть бути надмірно делікатними й схильні до пошкоджень. Також варто уникати використання кисневого порошку для тканин з високим ступенем фарбування, таких як яскраві або темні речі, щоб запобігти вицвітанню або зміні кольору.

Ще цей засіб не підходить для виробів із металевими деталями або декоративними елементами, оскільки він може пошкодити чи окислити метал. Важливо завжди дотримуватись інструкцій на етикетках речей та упаковці кисневого порошку, щоб зберегти якість свого одягу

"Телеграф" писав раніше, як вивести стійкі плями з одягу. Допоможе засіб, який є на кожній кухні.