Без кефіру та мінералки: що додати до шашлику, щоб він вийшов смачним та соковитим

Читать на русском
Автор
Найпростіший рецепт маринаду
Найпростіший рецепт маринаду. Фото 1000.menu

М'ясо виходить ніжним та м'яким

Ймовірно, більшість уже відкрили сезон шашликів. Смачне м'ясо можна посмажити на природі, замаринувавши його в оцті, вині чи навіть у чаї.

Втім існує й секретний маринад для м'яса, завдяки якому воно виходить надзвичайно ніжним та соковитим. У пригоді стане звичайна цибуля, інформують Instagram-сторінці "iriska_dimitrova".

Як замаринувати шашлик в цибулі

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 3 кг;
  • цибуля – 1-1,5 кг;
  • приправа для шашлику;
  • сіль (за смаком);

Інгредієнти для маринованої цибулі:

  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль – 0,5 ст. л.;
  • цукор – 0,5 ст.;
  • вода – 1 скл.;
  • зелень;

Спосіб приготування:

  1. Свинячий ошийок нарізати спочатку на пластини товщиною приблизно 3 сантиметри, а потім на довгі шматочки.
  2. Цибулю нарізати і перетерти з сіллю, щоб вона пустила сік.
  3. Додати цибулю до м’яса, а також додати приправу до шашлику.
  4. Добре пом'яти, перемішати, залишити маринуватися на годину.
  5. Нанизати м’ясо на шампури та смажити на мангалі, періодично перегортаючи, до красивого коричнево-золотистого кольору.
  6. Готовий шашлик загорнути щільно в лаваш на 7-10 хвилин, після чого можна подати до столу з маринованою цибулею.