Покладіть у банку з медом моркву: результат здивує та порадує
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цей лайфхак допоможе довше зберегти мед рідким
Мед — це натуральний підсолоджувач, який деякі люди використовують замість цукру. Часто трапляється, що куплений мед через деякий час стає цупким і твердим. Перед кожним вживанням його доводиться нагрівати на водяній бані, а це не дуже зручно та займає багато часу.
Кристалізація меду відбувається через низьку температуру в кімнаті, високу вологість, більш високу частку глюкози, ніж фруктози. Це не свідчить про його погану якість. Навпаки, це показує, що мед, який споживатиметься, справді чистий.
Але кристалізацію меду можна відкласти. Допоможе в цьому невелика хитрість, якою ділиться Elespanol.
Що робити, щоб мед не твердів
Ніколи не зберігайте мед у пластиковій тарі. Якщо він продавався у такому контейнері, вдома обов’язково перелийте мед у скляну банку.
Як тільки це буде зроблено, помістіть у банку чисту та суху, але неочищену моркву та герметично закрийте ємність.
Суть цього лайфхака у тому, що морква допомагає меду зберігати вологу, оскільки сама містить багато води. Завдяки цьому мед довго залишається рідким.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом ідеальної яєчні. Завдяки невеликій хитрощі жовток залишиться рідким, а краї не підгорять.