Покладіть у банку з медом моркву: результат здивує та порадує

Читати російською
Автор

Цей лайфхак допоможе довше зберегти мед рідким

Мед — це натуральний підсолоджувач, який деякі люди використовують замість цукру. Часто трапляється, що куплений мед через деякий час стає цупким і твердим. Перед кожним вживанням його доводиться нагрівати на водяній бані, а це не дуже зручно та займає багато часу.

Кристалізація меду відбувається через низьку температуру в кімнаті, високу вологість, більш високу частку глюкози, ніж фруктози. Це не свідчить про його погану якість. Навпаки, це показує, що мед, який споживатиметься, справді чистий.

Але кристалізацію меду можна відкласти. Допоможе в цьому невелика хитрість, якою ділиться Elespanol.

Що робити, щоб мед не твердів

Ніколи не зберігайте мед у пластиковій тарі. Якщо він продавався у такому контейнері, вдома обов’язково перелийте мед у скляну банку.

Як тільки це буде зроблено, помістіть у банку чисту та суху, але неочищену моркву та герметично закрийте ємність.

Суть цього лайфхака у тому, що морква допомагає меду зберігати вологу, оскільки сама містить багато води. Завдяки цьому мед довго залишається рідким.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом ідеальної яєчні. Завдяки невеликій хитрощі жовток залишиться рідким, а краї не підгорять.