Покладіть у банку з медом моркву: результат здивує та порадує

Читать на русском
Автор
1208
Мед можна використовувати замість цукру
Мед можна використовувати замість цукру. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей лайфхак допоможе довше зберегти мед рідким

Мед — це натуральний підсолоджувач, який деякі люди використовують замість цукру. Часто трапляється, що куплений мед через деякий час стає цупким і твердим. Перед кожним вживанням його доводиться нагрівати на водяній бані, а це не дуже зручно та займає багато часу.

Кристалізація меду відбувається через низьку температуру в кімнаті, високу вологість, більш високу частку глюкози, ніж фруктози. Це не свідчить про його погану якість. Навпаки, це показує, що мед, який споживатиметься, справді чистий.

Але кристалізацію меду можна відкласти. Допоможе в цьому невелика хитрість, якою ділиться Elespanol.

Що робити, щоб мед не твердів

Ніколи не зберігайте мед у пластиковій тарі. Якщо він продавався у такому контейнері, вдома обов’язково перелийте мед у скляну банку.

Як тільки це буде зроблено, помістіть у банку чисту та суху, але неочищену моркву та герметично закрийте ємність.

Суть цього лайфхака у тому, що морква допомагає меду зберігати вологу, оскільки сама містить багато води. Завдяки цьому мед довго залишається рідким.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом ідеальної яєчні. Завдяки невеликій хитрощі жовток залишиться рідким, а краї не підгорять.