Ще маєте час: які рослини треба посадити на городі до кінця травня

Читать на русском
Автор
Перелік рослин, які треба посадити у травні
Перелік рослин, які треба посадити у травні. Фото Canva

Деякі рослини ще можна посадити в цьому місяці

Травень – це час активної роботи в городі, щоб влітку збирати хороший врожай. Зазвичай люди перекопують та розпушують землю, вносять підживлення та готують грядки для посадки. Зверніть увагу, які овочі не можна садити біля томатів.

Є ряд рослин, які ще можна посадити в землю до кінця травня. Наприклад, йдеться про пізню моркву та буряк, пише Gradina.max. Також можете сміливо висаджувати петрушку, шпинат, кріп, крес-салат, кінзу і цибулю.

Часто саме у травні городники садять популярний овоч — картоплю. Перед цим варто розпушити землю, бо ця культура добре росте саме в легкій землі.

  • Також в цьому місяці висаджують середньостиглі сорти капусти. Їх розміщують на грядках, дотримуючись дистанції – 40-50 сантиметрів. А от між рядами залишають по 50-60 сантиметрів.
  • Огірки пересаджують в землю вже, коли стійкі високі температури, тобто наприкінці останнього місяця весни. Їх садять вглиб на 1-2 сантиметри.
  • Якщо у вашому регіоні вже достатньо тепло, можете садити кабачки.
  • Теж саме стосується й перців, помідорів, баклажанів. Їх висаджують у відкритий ґрунт, коли немає ризику заморозків.

Раніше "Телеграф" писав, як збільшити урожай огірків. Секрет у тому, що треба використати правильне добриво. Його можна приготувати з народних засобів.