Заварюйте чай: рецепт найсмачніших пончиків з шоколадом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такої смакоти ви ще не куштували
Між основними прийомами їжі часто хочеться поласувати чимось солоденьким. Покупні десерти чи випічка — це добре, але краще приготувати щось смачне вдома. Пропонуємо приготувати пончики з шоколадом, які чудово смакуватимуть до чаю або кави. До речі, раніше ми ділилися рецептом полуничної галети.
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати смажені пончики з "Нутеллою". Це простий рецепт, який неважко повторити вдома. Як начинку можна використовувати ваші улюблені фрукти, ягоди чи джеми.
Інгредієнти
Для опари:
- Молоко — 250 мл.;
- цукор — 1 ст.л.;
- сухі дріжджі — 12 г.;
- борошно — 50 г.
Для тіста:
- Яйце — 1 шт.;
- цукор — 40 г.;
- ванільний цукор — 10 г.;
- сіль — 0,5 ч.л.;
- борошно — 400 г.;
- вершкове масло — 50 г.
Для начинки:
- Нутелла — 300 г.;
- цукор або цукрова пудра — 100 г.
Спосіб приготування
- Щоб зробити опару, треба взяти молоко, дріжджі, цукор і борошно. Ретельно розмішуємо всі інгредієнти. Залишаємо настоюватись.
- Для приготування тіста візьміть яйце, цукор, ваніль, сіль. Поступово додавайте туди борошно та замішуйте.
- Після цього покладіть на тісто вершкове масло та ще раз розмішайте.
- Тоді покладіть тісто на 1 годину в тепле місце.
- Поділіть тісто на частини та починайте формувати з нього невеличкі кульки.
- Закип'ятіть воду та кладіть туди кульки смажитися до появи світло-коричневого кольору.
- Робимо у пончику тоненькі дірки і вносимо туди через кондитерський шприц бажану начинку — нутеллу, вишневий джем, згущене молоко чи інші.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати млинці з полуницею та вершками. Це настільки смачно, що готуватимете їх знову та знову.