Зробіть це перед зарядкою телефону, і телефон прослужить вам довше

Читати російською
Автор

Проста хитрість допоможе вам вберегти батарею від перегріву

Зазвичай ми просто ставимо телефони на зарядку, й не задумуємось про наслідки. Мало хто з нас перед цим витягає пристрій із чохла. Однак ця проста дія допоможе вам набагато довше користуватися смартфоном. Цьому є пояснення. До речі, як продовжити термін експлуатації батареї — ми вже розповідали.

Заряджання телефону в чохлі може спричинити проблеми з пристроєм, пише "Апостроф". Річ у тім, що через це гаджет перегрівається. Тому що чохол заважає розсіюванню тепла з батареї та інших деталей гаджета, коли він заряджається.

Тому якщо залишати пристрій в чохлі, то термін експлуатації буде скорочуватися та навіть може виникнути спалах. До того ж сенсорні екрани сучасних гаджетів здатні нагріватися так, що це буде для неочевидно.

Інший наслідок, який може вас чекати — погіршення стану акумулятора. Через заряджання пристрою в чохлі, ємність акумулятора знижується. Також пристрій через це може виснути.

До речі, телефон зношується й тоді, коли ми користуємось ним під час зарядки. Тому краще дочекатися повного заряду й тоді брати його до рук.

Погано впливають на гаджет й перепади температур. Тому що якщо принесли пристрій з холоду, почекайте, допоки він не гріється. Не поспішайте одразу його заряджати.

Враховуючи всі ці моменти, все ж таки є сенс витягати телефон з чохла перед заряджанням. Таким чином, смартфон прослужить вам значно довше й уникнете багатьох неприємностей.

Раніше "Телеграф" писав про 5 способів, як зарядити телефон без розетки. В умовах відключень електроенергії це точно вам знадобиться.