Батарея телефона прослужить довго: 5 корисних порад для тривалого використання

Читать на русском
Автор
Дієві лайфхаки щодо тривалого використання батареї
Дієві лайфхаки щодо тривалого використання батареї. Фото Canva

Дотримання цих порад зекономить вам кошти

В умовах постійних відключень електроенергії, українцям потрібні постійно заряджені гаджети. Відповідно, за таких обставин батареї мають бути потужними. Є деякі хитрощі, як продовжити термін використання батареї. А ще ми розповідали, як зробити так, щоб телефон був довго зарядженим.

Батарея — це важлива частина будь-якого гаджету. Бо як тільки вона виходить з ладу, пристрій припиняє свою роботу, пише F1center. Навіть якщо ви володієте дорогим гаджетом, це не врятує вам від поломки, якщо будете неправильно експлуатувати батарею. Є деякі прості правила, дотримуючись яких батарея прослужить вам тривалий час.

  • Переважно телефон розрахований на 400-600 циклів, тобто, коли заряд акумулятора знижується від 100% до 0. Тому фахівці радять не чекати, коли телефон розрядиться повністю. Оптимально, щоб рівень заряду пристрою залишався між 50% і 80%. Утім, намагайтеся не чекати, поки телефон розрядиться до 20% та менше.
  • Коли ви бачите, що пристрій зарядився на 100%, не залишайте його більше підключеним до зарядного пристрою. Це зменшує термін експлуатації батареї. Часто таке трапляється, коли ви залишаєте телефон на зарядку на ніч. Краще зробити це вдень, коли ви можете контролювати заряд пристрою і вчасно від'єднати.
  • Експерти поділилися ще один лайфхаком. Приблизно 1 раз в 2 місяці буде корисним повністю розряджати та заряджати батарею. Хоча тоді процес заряджання триває довго, зате це допомагає покращити роботу пристрою.
  • Намагайтеся користуватися лише оригінальними зарядними пристрою. Тому що у підробки часто додають елементи низької якості, які не витримують перепаду напруги. Тому й ламаються частіше.
  • Різкий перепад температур — це те, що вкрай не підходить жодній батареї. Це стосується сильної спеки або морозу. Тому не тримайте пристрій під сонячним промінням або ж на холоді.

Раніше "Телеграф" розповідав, як користуватися інтернетом, коли вимкнули електроенергію. Є простий спосіб, який вам допоможе.