Зробіть це перед зарядкою телефону, і телефон прослужить вам довше

Читать на русском
Автор
598
Лайфхаки для правильної зарядки телефона
Лайфхаки для правильної зарядки телефона. Фото Canva

Проста хитрість допоможе вам вберегти батарею від перегріву

Зазвичай ми просто ставимо телефони на зарядку, й не задумуємось про наслідки. Мало хто з нас перед цим витягає пристрій із чохла. Однак ця проста дія допоможе вам набагато довше користуватися смартфоном. Цьому є пояснення. До речі, як продовжити термін експлуатації батареї — ми вже розповідали.

Заряджання телефону в чохлі може спричинити проблеми з пристроєм, пише "Апостроф". Річ у тім, що через це гаджет перегрівається. Тому що чохол заважає розсіюванню тепла з батареї та інших деталей гаджета, коли він заряджається.

Тому якщо залишати пристрій в чохлі, то термін експлуатації буде скорочуватися та навіть може виникнути спалах. До того ж сенсорні екрани сучасних гаджетів здатні нагріватися так, що це буде для неочевидно.

Інший наслідок, який може вас чекати — погіршення стану акумулятора. Через заряджання пристрою в чохлі, ємність акумулятора знижується. Також пристрій через це може виснути.

До речі, телефон зношується й тоді, коли ми користуємось ним під час зарядки. Тому краще дочекатися повного заряду й тоді брати його до рук.

Погано впливають на гаджет й перепади температур. Тому що якщо принесли пристрій з холоду, почекайте, допоки він не гріється. Не поспішайте одразу його заряджати.

Враховуючи всі ці моменти, все ж таки є сенс витягати телефон з чохла перед заряджанням. Таким чином, смартфон прослужить вам значно довше й уникнете багатьох неприємностей.

Раніше "Телеграф" писав про 5 способів, як зарядити телефон без розетки. В умовах відключень електроенергії це точно вам знадобиться.