Силікагель, фен чи пилосос: як можна прибрати воду з зарядного порту смартфона

Читать на русском
Автор
Фен можна використовувати з обережністю
Фен можна використовувати з обережністю. Фото Колаж "Телеграфу"

Вода може випаруватися і природнім шляхом — як їй допомогти зробити це швидше

Нашкодити смартфону можна різним чином — пошкодивши його ззовні або встановивши шкідливу програму. Окрему небезпеку становлять для телефона рідини.

Якщо вода потрапила в зарядний порт телефона діяти потрібно негайно. Деякі речовини та речі можуть вам з цим допомогти.

Першочергово вимкніть телефон і поверніть зарядний порт донизу та обережно струсіть, щоб зайва вода витікала. Телефон та роз'єм потрібно промокнути тканиною без ворсу або ватним диском. Куточок можна вставити у порт зарядного пристрою, щоб увібрати рідину.

Помістіть телефон у контейнер, наповнений силікагелем на 24–28 годин. Цей матеріал може допомогти поглинути вологу зсередини телефону.

Якщо у вас є пилосос із тонкою насадкою, обережно тримайте насадку біля отвору, щоб витягнути залишки крапель води. Будьте обережні, щоб не пошкодити порт. Також обережно можна використати і фен, але повітря має дути слабо і бути прохолодним. Тримати потрібно на відстані в 15-20 см від телефона. Нагрівання може пошкодити внутрішні компоненти телефону, а занадто сильний потік повітря — "загнати" вологу глибше.

Зачекайте на природне випаровування — просто залиште телефон у сухому, добре провітрюваному місці та дайте частинкам води з часом випаруватися природним шляхом.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як ефективно очистити клавіатуру ноутбука. В ній окрім пилу можуть бути крихти, які заважають нормальному натисканню клавіш.