"Два в одному": готуємо молоду картоплю з курячими ніжками на вечерю

Читать на русском
Автор
Курячі ніжки каррі з молодою картоплею та овочами.
Курячі ніжки каррі з молодою картоплею та овочами.. Фото shuba.life

Лінивий варіант вечері для всієї родини

Не хочеться довго стояти біля плити, але хочеться нагодувати сім’ю ситною та смачною вечерею? Тоді пропонуємо запекти молоду картоплю з курячими ніжками та спеціями. Вийде дуже смачно.

Це страва за рецептом Shuba — знахідка для любителів курятини, молодої картоплі та приправ. Ніжності та особливого вершкового присмаку додасть йогурт, а пікантності – куркума.

Як приготувати курячі ніжки карі з молодою картоплею та овочами

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля молода — 500 г;
  • курячі гомілки — 8 шт.;
  • оливкова олія — 33 мл;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • імбир мелений — 5 г;
  • гарам масала — 5 г;
  • куркума — 5 г;
  • грецький йогурт — 150 мл;
  • томати — 4 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, пучок кінзи — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Ніжки викладаємо у велику миску. Додаємо 1 ст. л. рослинної олії, часник, імбир, гарам масалу, куркуму та 2 ст. л. йогурт. Все перемішуємо руками та залишаємо маринуватися щонайменше на 30 хвилин, краще — на ніч.
  2. Картоплю викладаємо у форму для запікання з рослинною олією, що залишилася, і приправами, додаємо гомілки та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 — 45 хвилин.
  3. Курку з картоплею посипаємо нарізаними помідорами, цибулею, коріандром та приправами.

Подаємо з йогуртом і улюбленим салатом. Смачного.