"Два в одному": готуємо молоду картоплю з курячими ніжками на вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Курячі ніжки каррі з молодою картоплею та овочами.](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/5a/839ea8b0-d15c458acb40322d71130230de0235ae.png?v=0835_1)
Лінивий варіант вечері для всієї родини
Не хочеться довго стояти біля плити, але хочеться нагодувати сім’ю ситною та смачною вечерею? Тоді пропонуємо запекти молоду картоплю з курячими ніжками та спеціями. Вийде дуже смачно.
Це страва за рецептом Shuba — знахідка для любителів курятини, молодої картоплі та приправ. Ніжності та особливого вершкового присмаку додасть йогурт, а пікантності – куркума.
Як приготувати курячі ніжки карі з молодою картоплею та овочами
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля молода — 500 г;
- курячі гомілки — 8 шт.;
- оливкова олія — 33 мл;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- імбир мелений — 5 г;
- гарам масала — 5 г;
- куркума — 5 г;
- грецький йогурт — 150 мл;
- томати — 4 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, пучок кінзи — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Ніжки викладаємо у велику миску. Додаємо 1 ст. л. рослинної олії, часник, імбир, гарам масалу, куркуму та 2 ст. л. йогурт. Все перемішуємо руками та залишаємо маринуватися щонайменше на 30 хвилин, краще — на ніч.
- Картоплю викладаємо у форму для запікання з рослинною олією, що залишилася, і приправами, додаємо гомілки та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 — 45 хвилин.
- Курку з картоплею посипаємо нарізаними помідорами, цибулею, коріандром та приправами.
Подаємо з йогуртом і улюбленим салатом. Смачного.