Чим удобрити рослини та відігнати жуків із городу: цей засіб є в аптечці

Читать на русском
Автор
Приготувати розчин для обприскування можна своїми руками Новина оновлена 19 травня 2024, 21:41
Приготувати розчин для обприскування можна своїми руками. Фото Freepik

Він допоможе з доглядом за овочами, фруктами, ягодами та квітами

Досвідчені дачники мають навичку приготування добрив для рослин з доступних матеріалів, причому найчастіше органічні речовини виявляються більш ефективними та екологічно безпечними, ніж промислові хімікати.

Як один з компонентів такого добрива може виступати нашатирний спирт, пише zemliak. З його допомогою можна стимулювати зростання овочів, а різкий запах перешкоджає багатьом шкідливим жукам.

Для створення азотного розчину для удобрювання овочів основним елементом є нашатирний спирт. Для отримання потрібної концентрації розчину розведіть 50 мл спирту у 4 літрах води. Якщо ви бажаєте більш розбавлений склад, використовуйте одну столову ложку спирту на 10 літрів води. Максимальної концентрації досягнете, додавши одну чайну ложку спирту в 1 літр води.

Що підживлювати нашатирним спиртом

Висококонцентрований комплекс сприяє зростанню та підвищує врожайність картоплі, баклажанів, перцю, капусти, гарбуза та кабачків. Під час вегетації, формування бутонів та цвітіння можна використовувати нашатирний розчин для обробки малини, ожини, вишні та сливи.

Середньоконцентроване добриво підходить для огірків, томатів, моркви, буряків, кукурудзи, часнику. Також для смородини, агрусу, яблунь, а також однорічних квітів.

Найменш концентрований комплекс використовується для удобрювання груш, редиски, цибулі та цибулинних квітів. Поширені квіти, включаючи жоржини, троянди, півонії, фіалки та настурції, добре реагують на аміачне підживлення. Це сприяє щедрішому цвітінню.

Раніше ми писали, як легко підтримати кущ півонії. У цій справі допоможе один елемент жіночого гардероба.