Як максимально зекономити заряд на телефоні у блекаут: найкращі лайфхаки

Читать на русском
Автор
Економія зарядки під час відключень Новина оновлена 20 травня 2024, 08:28
Економія зарядки під час відключень. Фото Колаж "Телеграф"

Існують спеціальні програми, які допоможуть знищити кількість споживаного заряду

Через російські атаки на енергетичну інфраструктуру, українцям почали вимикати світло. В цей час варто подбати про зарядку телефону, аби завжди залишатись на зв'язку. Зокрема, варто подбати й про те, як економити заряд енергії на телефоні.

"Телеграф" зібрав поради, як зекономити заряд батареї на телефоні. Аби заряду телефона вистачило на кілька днів, необхідно мінімізувати його використання. По-перше, необхідно використовувати телефон у режимі дзвінків. Крім того, необхідно вимкнути усі другорядні функції телефону, які можуть споживати заряд.

Зекономити заряд батареї також допоможе врегулювання яскравості екрана телефону, адже занадто високий рівень буде споживати багато енергії. А отже – телефон буде швидше розряджатися.

Окрім цього, можна вимкнути частину автоматичних оновлень та заблокувати push-повідомлення. Також існують спеціальні програми, які допоможуть знищити кількість споживаного заряду. Втім, з таким ПЗ варто бути вкрай обережним і завантажувати додатки лише з офіційних маркетплейсів.

Зверніть увагу, що ці поради лише допоможуть зекономити енергію заряду смартфона лише на деякий час. Все також залежить від об'єму акумулятора та телефона.

Як зарядити телефон, коли немає світла

Зарядити смартфон під час відключень світла можна за допомогою найбільш очевидних способів. Зокрема, через портативну колонку, ноутбук, повербанк, генератор чи портативну зарядну станцію, а також авто.

Можна прийти у найближчий пункт незламності. Вони забезпечені усім необхідним – там можна не лише зарядити телефон, а й зігрітися й випити гарячої кави чи чаю.

Раніше "Телеграф" писав про 7 найкращих порад, як швидко зарядити телефон на випадок блекауту