Найкращий рецепт ажурних млинців: "Три склянки" — і готово
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ажурні млинці за методом "Три смаження"](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/2d/c3481e15-ff870b0cf480da04c87ba461c7a6b2d7.jpg?v=6843_1)
Такі млинці точно не порвуться під час смаження
Кожен кулінар хоче порадувати близьких смачним та ситним сніданком. Один з найпопулярніших варіантів – це ажурні млинці.
Сьогодні разом із "1 хвилина" поділимося цікавим рецептом приготування цієї страви. Вся річ у тому, що готуватимемо за методом "Три склянки" — ми візьмемо по склянці основних інгредієнтів, змішаємо та посмажимо млинці. У рецепті вказано два варіанти приготування страви – солодкі млинці із цукром та солоні – із сіллю.
Як приготувати ажурні млинці "Три склянки"
Інгредієнти:
- борошно — 1 склянка (250 мл);
- молоко – 1 склянка (250 мл);
- окріп – 1 склянка (250 мл);
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 3 ст. (для солодких млинців) чи сіль (для солоних);
- сіль — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- У велику миску висипаємо просіяне борошно. Додаємо до неї борошно, молоко, окріп та яйця. Туди ж відправляємо цукор (якщо млинці будуть солодкими) чи сіль (для солоних).
- Приготовлену суміш збиваємо за допомогою віночка чи міксера до однорідного стану. По консистенції тісто має вийти схожим на кефір.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду з олією, викладаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Обсмажуємо млинець по обидва боки до золотистого кольору.
- Готові млинці за бажанням змащуємо вершковим маслом та подаємо з улюбленими начинками.
На сніданок можна приготувати банановий кекс з медом і горіхами. Це відмінний варіант для першого прийому їжі.