Найкращий рецепт ажурних млинців: "Три склянки" — і готово

Читать на русском
Автор
Ажурні млинці за методом "Три смаження"
Ажурні млинці за методом "Три смаження". Фото pexels.com

Такі млинці точно не порвуться під час смаження

Кожен кулінар хоче порадувати близьких смачним та ситним сніданком. Один з найпопулярніших варіантів – це ажурні млинці.

Сьогодні разом із "1 хвилина" поділимося цікавим рецептом приготування цієї страви. Вся річ у тому, що готуватимемо за методом "Три склянки" — ми візьмемо по склянці основних інгредієнтів, змішаємо та посмажимо млинці. У рецепті вказано два варіанти приготування страви – солодкі млинці із цукром та солоні – із сіллю.

Як приготувати ажурні млинці "Три склянки"

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка (250 мл);
  • молоко – 1 склянка (250 мл);
  • окріп – 1 склянка (250 мл);
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 3 ст. (для солодких млинців) чи сіль (для солоних);
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску висипаємо просіяне борошно. Додаємо до неї борошно, молоко, окріп та яйця. Туди ж відправляємо цукор (якщо млинці будуть солодкими) чи сіль (для солоних).
  2. Приготовлену суміш збиваємо за допомогою віночка чи міксера до однорідного стану. По консистенції тісто має вийти схожим на кефір.
  3. На середньому вогні розігріваємо сковороду з олією, викладаємо трохи тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Обсмажуємо млинець по обидва боки до золотистого кольору.
  4. Готові млинці за бажанням змащуємо вершковим маслом та подаємо з улюбленими начинками.

На сніданок можна приготувати банановий кекс з медом і горіхами. Це відмінний варіант для першого прийому їжі.