Яйця і кілька томатів - і сніданок готовий: рецепт найсмачнішої шакшуки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Шакшука - це ідеальний сніданок](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/ea/2fc55634-6856a691633f09224054694ca5237ea3.jpg?v=9525_1)
Це не лише смачно, а й поживно
Смачний і поживний сніданок — найважливіший прийом їжі за день. Він повинен бути смачним і корисним. Раніше ми ділилися рецептом сніданку з яєць і лаваша, а тепер розповідаємо, як приготувати ідеальну шакшуку.
Шакшука — це ароматна і смачна яєчня з овочами. Її готують і подають на сковороді — тому найкраще взяти чавунну або алюмінієву посудину. Рецептом шакшуки поділилися на порталі "Їсти".
Як приготувати шакшуку
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт;
- солодкий перець — 1 шт;
- помідори — 3 шт;
- гострий перець чилі — 1 шт;
- цибуля — 1 шт;
- томатна паста — 1 ст.л.;
- томатний сік — 1 склянка;
- вершкове масло — 20г;
- олія — 2 ст. л.;
- цукор - 1 ч. л.;
- чорний перець, зіра, сіль — на свій смак;
- свіжа зелень.
Спосіб приготування:
- Олію розігріваємо на сковороді. Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо до золотистості.
- Подрібнюємо часник і нарізаємо солодкий перець. Додаємо їх на пательню разом із вершковим маслом. Обсмажуємо упродовж 5 хвилин.
- Додаємо нарізані помідори, гострий перець і спеції. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
- Додаємо томатний сік і томатну пасту. Перемішуємо і додаємо трохи солі і цукру.
- Робимо в овочевій суміші декілька заглиблень і вибийте в них яйця. Солимо їх, додаємо чорний перець і накриваємо пательню кришкою.
- Робимо мінімальний вогонь і тушкуємо доти, доки білки не застигнуть. Вимикаємо вогонь і посипаємо шакшуку зеленню. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати весняний салат з язиком, редисом та зеленню. Ми поділилися рецептом смачної закуски.