Яйця і кілька томатів - і сніданок готовий: рецепт найсмачнішої шакшуки

Читать на русском
Автор
Шакшука - це ідеальний сніданок Новина оновлена 15 травня 2024, 11:59
Шакшука - це ідеальний сніданок. Фото Freepik

Це не лише смачно, а й поживно

Смачний і поживний сніданок — найважливіший прийом їжі за день. Він повинен бути смачним і корисним. Раніше ми ділилися рецептом сніданку з яєць і лаваша, а тепер розповідаємо, як приготувати ідеальну шакшуку.

Шакшука — це ароматна і смачна яєчня з овочами. Її готують і подають на сковороді — тому найкраще взяти чавунну або алюмінієву посудину. Рецептом шакшуки поділилися на порталі "Їсти".

Як приготувати шакшуку

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт;
  • солодкий перець — 1 шт;
  • помідори — 3 шт;
  • гострий перець чилі — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • томатна паста — 1 ст.л.;
  • томатний сік — 1 склянка;
  • вершкове масло — 20г;
  • олія — 2 ст. л.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • чорний перець, зіра, сіль — на свій смак;
  • свіжа зелень.

Спосіб приготування:

  1. Олію розігріваємо на сковороді. Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо до золотистості.
  2. Подрібнюємо часник і нарізаємо солодкий перець. Додаємо їх на пательню разом із вершковим маслом. Обсмажуємо упродовж 5 хвилин.
  3. Додаємо нарізані помідори, гострий перець і спеції. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
  4. Додаємо томатний сік і томатну пасту. Перемішуємо і додаємо трохи солі і цукру.
  5. Робимо в овочевій суміші декілька заглиблень і вибийте в них яйця. Солимо їх, додаємо чорний перець і накриваємо пательню кришкою.
  6. Робимо мінімальний вогонь і тушкуємо доти, доки білки не застигнуть. Вимикаємо вогонь і посипаємо шакшуку зеленню. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати весняний салат з язиком, редисом та зеленню. Ми поділилися рецептом смачної закуски.