Коли садити квасолю у травні та червні: названі сприятливі дні

Читать на русском
Автор
Сприятливі дні для посадки квасолі Новина оновлена 17 травня 2024, 14:28
Сприятливі дні для посадки квасолі. Фото pixabay.com

Найкращою температурою для зростання квасолі вважається 20 – 25 °C

Щоб овочі принесли багатий і добрий урожай, потрібно знати, коли їх садити. Це стосується й квасолі, яка потребує точного дотримання термінів посадки для досягнення максимальної продуктивності. Місячний календар допоможе визначити найсприятливіші дні для посадки, забезпечуючи рослинам найкращі умови для зростання та розвитку.

У матеріалі "24 канали" розповіли, як садити квасолю та як це краще зробити. Дотримуючись рекомендацій місячного календаря, можна підвищити шанси на успішне вирощування та рясний урожай.

Як правильно садити квасолю

Посадка квасолі вимагає особливої уваги до деталей, щоб забезпечити найкращий урожай. Почніть з підготовки легкого, добре дренованого ґрунту, збагативши його компостом або перегноєм.

Кущове насіння закладайте на глибину 5-6 см, інтервал між кущами має становити 20 – 25 сантиметрів, а ширина міжряддя має бути до 40 сантиметрів. Ті сорти, які в’ються, варто сіяти рідше, з відривом 25 – 30 сантиметрів між кущами з міжряддям 50 сантиметрів.

Після посадки рясно полийте грядку, підтримуйте регулярний полив, особливо в період цвітіння та формування бобів, уникаючи надмірного зволоження. Кучерявим сортам забезпечте опори або шпалери для зростання.

Сприятливі дні для посадки квасолі

Щоб урожай вийшов щедрим, потрібно враховувати фази місяця. Садити квасолю рекомендується не лише у травні, але ще у червні. Сприятливими днями цього місяця є: 9 – 10, 13 – 14, 18, 20 – 24, 28 – 31 числа, а червні: 1 – 3, 5 – 6 червня. Краще для висадки квасолі вибирати ділянки з легким ґрунтом, який захищений від вітру, але порадує рослини сонцем.

"Телеграф" писав раніше, чим у травні удобрювати полуницю. Завдяки цьому засобу плоди вийдуть солодкими та великими.