Без мила та оцту: як позбутися попелиці на городі

Читать на русском
Автор
1091
Натуральні засоби проти шкідників
Натуральні засоби проти шкідників. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Рецепти розчинів для рятування рослин

Поява попелиці на ділянці може стати справжньою неприємністю для садівників-аматорів. Паразити псують молоде листя та кінчики пагонів, а також можуть пошкодити всю рослину. Особливо страждають від дрібних паразитів троянди, гібіскус, червона смородина та калина.

При легкому зараженні часто буває достатньо обприскати рослини сильним струменем води й змахнути пальцями попелиці. Якщо цей захід виявився даремним, не обов’язково відразу вдаватися до хімічних препаратів. Натуральні домашні засоби часто виявляються ефективними у боротьбі з попелицею. Рецептом таких розчинів ділиться "Сільський господар".

Як приготувати засіб від попелиці

Якщо ви виявили зараження попелицею на ранньому етапі, вивести її допоможе суміш молока та йоду.

Змішайте в одній ємності 100 мл молока, 0,5 мл йоду та 1 літр води. Добре розмішайте, перелийте в ємність із пульверизатором. Обробіть уражені попелицею рослини ввечері у безвітряну та суху погоду.

Від настирливої попелиці також можна позбутися відваром зубчиків часнику. Для цього 40 г подрібненого часнику відваріть у п’яти літрах води. Після того, як суміш настоїться й охолоне протягом трьох годин, настій слід процідити й перелити в пульверизатор.

Кофеїн діє на попелицю як нейротоксин. Тому кавова гуща ідеально підходить для боротьби з попелицею. Розподіліть заварений та охолоджений порошок навколо уражених рослин, як шар мульчі.

Оцет, що широко використовується в побуті, малоефективний проти попелиці. Як повідомляє Merkur, оцет можна використовувати тільки для профілактики попелиці, тому що шкідники уникають кислоти.

Раніше Телеграф ділився рецептом бананового добрива для томатів. Завдяки цьому безплатному підживленню плоди буту соковиті та великі.