Інакше доведеться міняти батарею незабаром після покупки телефону: "золоті" правила зарядки

Читать на русском
Автор
598
Як правильно заряджати телефон Новина оновлена 12 травня 2024, 06:57
Як правильно заряджати телефон. Фото Телеграф

Ці п’ять порад допоможуть зберегти життя телефону якнайдовше

Процес заряджання телефону безпосередньо впливає на його роботу і якщо робити це неправильно, можна швидко привести пристрій у непридатність. Є кілька правил, яких слід дотримуватись, щоб уникнути такої проблеми.

"Телеграф" докладно розповідає, як правильно заряджати мобільний телефон, щоб він прослужив якнайдовше. Ці п’ять порад точно допоможуть вашому пристрою.

Для початку слід запам’ятати, що гаджет найкраще заряджати не більше ніж до 80%, а розряджати не менше ніж до 20%. Також заряджати телефон краще короткими сесіями, оскільки це корисніше для батареї.

У жодному разі не варто залишати телефон на зарядці на ніч. Якщо це необхідно, то краще встановити обмеження до 80%. Для цього підійде програма Battery Charge Limit.

Не слід користуватися телефоном, доки він стоїть на зарядці. Таким чином, батарея буде занадто перегріватися.

Також краще відмовитись від бездротових зарядок. При цьому способі телефон сильно нагрівається, а це своєю чергою погано позначається на акумуляторі.

Необхідно уникати перегріву телефону. Місткість батареї в перегрітому телефоні буде зменшуватися набагато швидше, ніж у холодному.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які ознаки вказують на те, що телефон невдовзі може вийти з ладу.