Сніданок як у дитинстві: знадобиться склянка кефіру, півкіло яблук та пароварка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Легкі та пишні вареники на пару](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/ed/6d54cd57-8496f63dc4b590756952f347d2892ed0.jpg?v=0345_1)
Рецепт, який точно у всіх вийде
Хочете поностальгувати за дитинством разом із улюбленою стравою ? Тоді саме час готувати вареники з полуницею.
Разом із рецептом Shuba ви точно перенесетеся в дитинство, поки будете їсти цю страву. Ніжне тісто, начинка з яблука, родзинок та кориці нікого не залишать байдужими – ви з’їсте такі варенички за хвилини та оближете тарілки.
Як приготувати вареники з яблуками на пару
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста:
- борошно пшеничне — 600 г;
- кефір — 300 мл;
- курячі яйця — 1 шт.;
- сода харчова — 5 г;
- сіль - до свого смаку;
- масло вершкове 73% — 30 г.
Для начинки:
- яблуко — 500 г;
- цукор — 100 г;
- родзинки — 50 г;
- кориця мелена — 5 г.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо борошно. Додаємо соду, яйце, сіль та кефір. Замішуємо м’яке еластичне тісто і залишаємо відпочити.
- У цей час миємо, чистимо і натираємо на великій тертці яблука. Додаємо до них цукор, корицю та промиті родзинки. Все ретельно перемішуємо.
- На посипаній мукою поверхні тонко розкочуємо тісто і вирізаємо з нього кружечки. У центр кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї та защипаємо.
- Відправляємо вареники в пароварку на 5-7 хвилин. Якщо пароварки немає, кип’ятимо воду, зверху зав’язуємо марлю і викладаємо на неї вареники. Накриваємо кришкою, готуємо по 3 хвилини з кожного боку.
- Готові вареники подаємо з маслом.
Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний салат із полуницею. Ви точно здивуєте всіх.