Сніданок як у дитинстві: знадобиться склянка кефіру, півкіло яблук та пароварка

Читать на русском
Автор
Легкі та пишні вареники на пару
Легкі та пишні вареники на пару. Фото Canva

Рецепт, який точно у всіх вийде

Хочете поностальгувати за дитинством разом із улюбленою стравою ? Тоді саме час готувати вареники з полуницею.

Разом із рецептом Shuba ви точно перенесетеся в дитинство, поки будете їсти цю страву. Ніжне тісто, начинка з яблука, родзинок та кориці нікого не залишать байдужими – ви з’їсте такі варенички за хвилини та оближете тарілки.

Як приготувати вареники з яблуками на пару

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • кефір — 300 мл;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • сода харчова — 5 г;
  • сіль - до свого смаку;
  • масло вершкове 73% — 30 г.

Для начинки:

  • яблуко — 500 г;
  • цукор — 100 г;
  • родзинки — 50 г;
  • кориця мелена — 5 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно. Додаємо соду, яйце, сіль та кефір. Замішуємо м’яке еластичне тісто і залишаємо відпочити.
  2. У цей час миємо, чистимо і натираємо на великій тертці яблука. Додаємо до них цукор, корицю та промиті родзинки. Все ретельно перемішуємо.
  3. На посипаній мукою поверхні тонко розкочуємо тісто і вирізаємо з нього кружечки. У центр кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї та защипаємо.
  4. Відправляємо вареники в пароварку на 5-7 хвилин. Якщо пароварки немає, кип’ятимо воду, зверху зав’язуємо марлю і викладаємо на неї вареники. Накриваємо кришкою, готуємо по 3 хвилини з кожного боку.
  5. Готові вареники подаємо з маслом.

Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний салат із полуницею. Ви точно здивуєте всіх.