Що потрібно зробити перед зарядкою смартфона, щоб уникнути перегріву

Читать на русском
Автор
Навіщо знімати чохол перед зарядкою Новина оновлена 17 травня 2024, 13:11
Навіщо знімати чохол перед зарядкою. Фото Freepik

Багато користувачів припускаються серйозної помилки

Для ефективної роботи смартфона необхідно забезпечити йому правильний догляд, особливо щодо батареї. Але багато користувачів припускаються помилок під час заряджання, підвищуючи ризик перегріву пристрою та проблем з його акумулятором.

У виданні "Апостроф" розповіли, що перед заряджанням чохол смартфона слід знімати. Ця звичка допоможе уникнути негативних наслідків для вашого гаджета.

Навіщо знімати чохол перед зарядкою смартфона

Насамперед це може призвести до перегріву, в результаті ваш пристрій почне "гальмувати". Чохол перешкоджає розсіюванню тепла, що виділяється батареєю та іншими елементами гаджета під час заряджання. Перегрів також може сильно нашкодити акумулятору, він може здутися або вибухнути.

Також постійне заряджання в чохлі може призвести до пошкодження батареї, її місткість знижується, а це впливає на термін "життя" пристрою і призводить до його нестабільної роботи. Намагайтеся не ігнорувати це правило, тому що доведеться міняти акумулятор.

Є й інші чинники ризику. Експерти настійно не рекомендують користуватися смартфоном під час зарядки, особливо грати на ньому в ігри чи дивитися фільми. Це прискорює зношування гаджета.

"Телеграф" писав раніше, потрібно робити, якщо смартфон перестав заряджатися. Не поспішайте бігти до сервісного центру, можливо, ви зможете самі розв'язувати проблему.